What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 8 december 2023

DEAD IN THE POOL (1993) USA, 77 minuter. Regi: Gary Whitson.



D.O.A.

Vad sägs om två minuter av detta?

Melissa (Lonna Cottrell) har det inte lätt. Hon hunsas av sin elaka styvfar (Gary Whitson) och blir mobbad av tjejerna i simmarlaget. Men när styvfadern än en gång våldför sig på henne får hon nog. Något brister i henne och allt hon nu lever för är hämnd.

De mobbar henne! Var är Cool Cat när man behöver honom???

Inspirerade av Mail Order Murder: The Story of W.A.V.E. Productions (2020) som vi precis tittade på drar vi igång ännu en W.A.V.E.-festival här på Udda Film! Som en tidig julklapp får ni späka er med denna fram till jul. 🎅 Knepigt nog börjar vi med denna våffla som egentligen inte officiellt är en W.A.V.E.-produktion utan en In Dire Straits-dito. Skillnaden är dock försumbar då det är Gary Whitson som ligger bakom båda och kvalitén är därmed densamma.

In i plurret me'na!

Tonen sätts direkt i första scenen som är två minuter av huvudperson som läser jobbannonser och ringer på dem, så man hinner bli uttråkad innan filmen ens kommit igång. 🙂 Det ska dock sägas att Whitson faktiskt försöker berätta en historia i den här rullen. Tyvärr kan han ju söva de mest kokainstinna tittare med sitt "berättarspråk". Yes, det är i vanlig ordning olidligt utdragna scener. Främst då på tjejer som fejkslåss i pool och andra ställen. Det är dessutom otroligt sparsmakat med nakenhet så det enda som bjuds är späda flickor i våta t-shirtar. 😥 För att strö salt i såren kör Whitson också på med en hel del "slowmotion" i fajtscenerna. Ja, det handlar då om taffligt nedsaktad VHS som hackar sig fram nästan bild för bild samtidigt som bildrutorna skakar så man riskerar sjösjuka.

Följt av hjärtlöst hångarv.

M a o är detta en ypperlig start på vår festival! 😃

BETYG: 1/7 Nej, inte ens vår blindaste kärlek till W.A.V.E. kan få oss att hitta något positivt med denna snooze-fest.

De hjälper henne upp sen? Nä...

Istället skendränker de henne (Dick Cheney approved of this message!).

Men då kommer hennes riddare i vita byxor: Sal Longo! 💪

Styvfar tar för sig (Elakt av W.A.V.E.-tjejerna att säga att Gary inte kan skådespela).

En kamp på liv och död lockar ibland till fniss.

Hoppsan! Satt det någon där i vänster bildkant?

Man bråkar inte med en brud vars catch phrase är: "That's one drowned bitch".

Nein! Inget klipp denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar