What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 25 december 2023

THE LAST CHRISTMAS IN THE UNIVERSE (2020) Spanien, 18 minuter. Regi: David Muños & Adrián Cardona.



Feliz Navidad Motherfuckers!!!

Japp. Nu när världen är på väg åt helvete kan ni alltid trösta er med att det kommer se ut såhär efter apokalypsen.

I en postapokalyptisk framtid finns inga snälla barn. Endast våldsamma gäng härjar i världen. Knucklehead (Marc Velasco) har begått misstaget att förarga ett gäng och ser ut att gå en ond bråd död till mötes. Plötsligt dyker Tomten (Juanjo Torres Resina) upp och i brist på snälla barn att glädja förbarmar han sig över den arme Knucklehead.

Tomten är frustrerad.

Vi kan plötsligt brista ut i ett "God jul!" igen här på Udda Film efter att faktiskt ha sett en bra julvåffla. Jodå, det är sant. Detta beror förstås på att det är folket bakom bl a Fist of Jesus (2012) och Brutal Relax (2010) som gjort den här rullen.

Han lackar på mänskligheten.

Det är samma slags överdrivna gore-vansinne vi bjuckas på här och återigen finner vi det skoj TROTS att det är menat att vara humoristiskt. 😮 Konceptet med den postapokalyptiska världen är ju lysande och att peta in en hämnande tomte i allt är ju inte dumt. Hans julklappssäck innehåller många användbara leksaker som ställer till det för Mad Max-typerna. Han drar även fram en handdocka som vi genast fattar tycke för. Den påminner oss en del om den kokainstinna T-rexen Purplecrumbs. Kanske mest för att de låter likadant. 🙂

BETYG: 5(+)/7 Spanjackerna gör det igen. Viva España!

Nån har varit för ivrig att öppna sin julklapp.

Bara någons innanmäte som flyger förbi. Carry on.

Renard gör entré!

Han kommer med visdom till Tomten.

Renard är passionerad!

Shredding var det ja.

Looney gömmer sig bakom teleskop med tillhörande stativ.

Han påminner en del om en ung Anthony Kiedis.

Föga visste man att det var så farligt att leka med slime.

Renard är euforisk.

Och hungrig.

Japp.

Ingen jul utan gran.

Jesus grät nog inte den här gången.

Avnjut hela filmen här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar