What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 17 december 2023

HADLEY'S HELLHOLE (19889 USA, 25 minuter. Regi Gary Whitson.



Hadleys rövhål

Lysande bildutsnitt här.

En kvinnlig reporter (Clancey McCauley) ska i sällskap med en arkeolog (GW Lawrence) undersöka en gammal gruva där den senares far omkom. Det sägs att de förolyckade minörerna går igen i gruvan och att det inte är en bra idé att bege sig ner där.

Lugn Gary, förlåt - GW Lawrence - du kommer få parkettplats till Clanceys röv inom kort.

Udda Films W.A.V.E.-festival ger sig nu på den andra kortfilmen som finns på "Wave of Terror"-skivan. Det här är filmen McCauly pratar om i dokumentären Mail Order Murder: The Story of W.A.V.E. Productions (2020) där hon hade en återkommande mardröm de sedan gjorde film av. Tyvärr är resultat en ännu värre mardröm än vad McCauley någonsin kan ha drömt. I alla fall ur filmtekniskt perspektiv.

Ingen hjälm till Garys flint. En sån sexism!

Dialogen som mestadels är ohörbar på grund av befintligt rumseko gör att det som händer snabbt blir ointressant. Det hjälps föga upp av att Whitsons hemkokta dekorer med vissa undantag endast är upplysta av ficklampor. Det dyker upp någon slags djävulsfigur i gruvan men här smackas det på med effekter så man ser ännu mindre av vad fan som pågår.

Här händer det nåt...kanske?

Beträffande fetischaspekten blir det blött i gruvgångarna så Clanceys helvita ensemble blir lagom genomskinlig och strategiskt nog regisserade Whitman sig själv att krypa bakom McCauley. Förmodligen var det för att bespara flickstackaren att ha näsan i hans jeansröv *host host*.

BETYG: 1/7 Bottennapp nere i gruvan.

Superläskigt!

Satan (???) is no. 1!

'splosions!

Gary kryper beskyddande nog bakom Clancey...

Nejrå! Inget klipp att titta på här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar