What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 12 december 2023

FEMALE MERCENARIES 2: THE MAD DOCTOR OF ZOMBIE ISLAND! (2008) USA, 80 minuter. Regi: Gary Whitson.



Kan inte Dr Gabrielle stoppas!?!?!

Verkar som Jorden fick en rejäl kyss när hon träffades av meteoriten. Så pass att hon hamnade mellan två mysko planeter.

Den galna doktor Gabrielle (Pamela Sutch) är tillbaka med besked! Hon har klonat fram en ny armé och har även sin sadistiska syster (Bobbi Madison) vid sin sida. Alexis (Barbara Joyce), vars formel för kloning den elaka doktorn stal, försöker desperat stoppa henne.

Laura vill inte vara sämre än Hultsfreds Bajsmannen.

Äntligen! Efter 13 långa år kom det till slut en uppföljare till Female Mercenaries on Zombie Island (1995). Självklart måste vi då peta in den här våfflan i vår pågående W.A.V.E.-festival här på Udda Film.

Spelar roll att man kapar aktörernas huvuden då!

De första tio minutrarna fylls ut av recycling från del ett, för varför inte? Sedan presenteras vad som borde vara huvudkaraktärerna, men det visar sig vara ganska perifera typer som självklart inte tillför ett smack till den enormt röriga handlingen. Jo, det blir ganska snabbt kaos då karaktärer klonas hejvilt och snart vet man inte vem som är vem och på vilken sida de är. Som ni hajar spelar det ju mindre roll då de ändå bara ska dö på löjligt utdragna vis.

Hångelstunden tar en otäck vändning när han plötsligt vill äta henne - och då inte på det sätt hon vill.

Att filmen har fel bildförhållande är ju lätt att fixa men vi börjar undra så smått om Whitson fyllebeskurit filmen då vi får se en hel del karaktärer som inte får plats i bild. Det repetitiva soundtracket är lite lattjo också (När det inte dränker dialogen förstås) då tritonelgitarrerna kryddas med sampling av en kissekatt! 😸

Den goda doktorn slappnar av med lite Tina Krause.

Det som är mysigt är att Whitson & co. jobbat hårt här med rekvisita, dekor och "specialeffekter". De fult målade plywood-väggarna är bl a smyckade med sådana där stötskydd i frigolit som apparater packas med i kartonger. För det ser ju lagom spejsat ut. 🙂 Skjutvapnen alla har ser ut att väga ca 23g och greescreen-elden när uslingar bränns på bål ser verkligen "välproportionerad" ut.

Oj! Skapligt sugmärke.

Mysig är också den allstar-ensemble som medverkar. Förutom ovan nämnda aktriser dyker även: Tina Krause, Laura Giglio och Debbie D upp. Det är ytterligare ett gäng brudar och snubbar samt även GW Lawrence - a.k.a. Gary Whitson - förstås.

Laura ser lite bestialisk ut.

Pricken över kalkon-i:et är att våfflan slutar med en massa olösta berättelsetrådar, så i ett stillbildsmontage presenteras dessa med just frågan vad som hände med dessa och att svaret kommer i del tre. Nu har det gått 15 år sedan den här rullen gjordes och vi väntar fortfarande på en upplösning... 😄

BETYG: 3/7 Lika generöst betyg som för första delen men här poppar kalkoncharmen som gör W.A.V.E. så älskvärda fram.

Som ni ser på Bobbis min ser hon verkligen fram emot att få tortera Debbie D.

Först måste man lätta lite på paltorna.

Sen laddar vi för en rejäl rallarsving!

Där har ni det: The joy of torture!

Det kan aldrig bli för många Debbie D.

Låt er inte distraheras av brudarnas kamp på liv och död. Stanna upp och njut av frigolitstötsskyden på väggen.

Österländsk kampsport lär oss att man kan balansera mittchakrat genom att puta med röven och därmed få större energi i kampmomentet.

Det är svettigt att kämpa på liv och död.

Dessa specialeffekter är nästan lite överkurs för W.A.V.E.

Apropå specialeffekt. Vad sägs om detta realistiska pannskott?

Realismen förhöjs ännu mer av Barbaras plågsamt långsamma död.

Hon är en briljant genialisk doktor, men hon har lite svårt med vad som är upp och ner på korken... 🙄

Hennes ondska vet dock inga gränser. Först vrider hon nacken av flickstackaren, SEN klatschar hon till röven på henne. Aaaww yeeehhhh...

Beklagar. Inget videoklipp denna gång heller.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar