What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 15 december 2023

ROAD KILL (1988) USA, 25 minuter. Regi: Gary Whitson.



Ett gott samvete är bästa huvudkudden!

Det är svartvitt för att vi befinner oss mitt i en flashback.

Christie (Clancey McCauley) har tröttnat på makens (Mike Brady) otrohet och i ett anfall av vredesmod kör hon över honom. Trots hans bortgång ser Christie honom överallt. Börjar hon förlora förståndet eller är det hans spöke som är tillbaka efter hämnd?

"Neeej! Inte mitt i mitt utomäktenskapliga hångel!"

W.A.V.E.-festivalen här på Udda Film fortsätter med den ena av de två kortfilmerna på "Wave of Terror"-skivan. Det här är en tidig rulle även om de senare adderade eftertexterna säger år 2008. Skojigt nog är det inledande soundtracket samma kattsamplingsrock som vi avnjöt i Female Mercenaries 2: The Mad Doctor of Zombie Island! (2008). Musiken ska ha gjorts av Smart Sounds, vilket vi antar är samma sak som arkivmusiken på smartsounds.com.

De fick en.... WAVE....på sig.

Trots att det här är en så tidig rulle känns den nästan mer avancerad än efterföljande alster. Vi har en riktig (banal) story och allt utspelar sig på landsbygden. Dessutom är det många utomhusscener. Det är noll fetischkänsla här om man bortser från slutet -SPOILER ALERT- där Christie sakta blir nerdragen under jorden, vilket smått liknar senare kvicksandscener som W.A.V.E.:s produktioner kryllar av.

Clancey var rätt söt en gång i tiden.

Det hela känns som en ganska ordinär, fast sunkig, studentfilm.

BETYG: 2/7 Riktigt ambitiös för att vara detta bolag men samtidigt väldigt tam.

Han stendog verkligen. Det ser man på armarnas lealöshet.

Stendöd i sin avancerat byggda kista.

Plywood-lock med gångjärn.

"Du där...dödade mig."

Han är död i pickupen hon planlöst körde (länge...) omkring på en äng med.

Aven Warrens fina makeup!

Blir det fetischigt ändå?

Nähedu! Inget klipp här heller.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar