What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 24 september 2010

ALICE IN ACIDLAND (1969) USA, 54 minuter. Regi: John Donne.Ack detta förfall!!!

Alice: glad och oförstörd.

Alice (Colleen Murphy) är en städad ung dam som lockas in i en värld av alkohol, droger och syndig sex. Ja, hon går från första groggen till lesbisk sex som en ferrari går från 0-100. Hennes "förfall" eskalerar snabbt då hon röker en joint och blir "hippie" på en pisskvart. Inte nog med det, hon träffar en dålig snubbe som heter "Animal" (Roger Dentry) och ger sig hän i passionerad sex mitt bland kamraterna! Kronan på verket är när hon introduceras till LSD:ns sköna värld. Ska hon verkligen överleva?

Hitlers lilla Bubbla!

Den här filmen börjar bra med en förebrående mondo-aktig berättarröst som ledsagar oss genom Alices introduktion till den "smutsiga" världen. Samtidigt ser vi bilder på ovanstående aktiviteter och lyssnar på ett käckt jazzigt soundtrack. Det är även härligt att höra Alice beskriva den sköna känslan av att bli full eller drogpåverkad. Men vid scenen där Alice ger sig hän med "Animal" är det slut på det roliga. Här vidtar nämligen en 20-minuters grovhångelscen! Sakta hånglar fyra par av varandra kläderna samtidigt som vi lyssnar på cheesig striptease-musik. Här plockar jag faktiskt upp min TV-bilaga och börjar slöglo i den samtidigt som hånglet rullar vidare i rutan. Det är naturligtvis detta som är den egentliga poängen med filmen: att visa upp nakna kvinnor. Föga förvånande, jag hade dock inte väntat mig ett sådant händelselöst hångelmaraton. Några halvskojiga saker händer efter detta men filmen har naturligtvis tappat den lilla fart den hade i och med nakenbrottningen. Filmen avslutas även med ett 10-minutersflumklipp då Alice trippar full fullt och då givetvis hallucinerar om nakna kvinnor. Det som är så "effektfullt" med denna rulle är att när Alice börjar trippa byter filmen från svartvitt till färg! Wow! Sista scenen är en skön avslutning på filmen där man får veta vad som väntar om man ger sig in i det fasansfulla träsket...

BETYG: 2/7 Härlig början med cheesig mondo-karaktär men tvärnit en dryg kvart in i filmen då den förvandlas till en nakenhångelorgie.

"Hö hö, ska ni ha lite brudar?"

Alice ser ut att må lite tjyvtjockt.

"Bäst vi tar av oss alla kläder och badar lite", manar hennes lesbiska kamrat på.

Rock'n'roll-tobak förvandlar den förståndiga Alice till en sexgalen hippie!

Inga hämningar alls. Ack o ve! Mong...förlåt, Kungarna av Tylösand skulle blekna!

Alice lesbiska kompis sitter och ler på ett naturligt vis.

Dessa lustar! BEGÄR!!!

"Animal" är en total hippie...

Ja, alla är råhippies som ni kan se...

Allt blir så mycket mer spännande med lite syra.

Glamrockvideo? Nej, Alice trippar bara en smula.

Men vad fan har hänt med allas vår Alice?

NEEEJ!!! Hur kunde det gå så fel!?!?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar