What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 14 september 2010

CHAINSAW MAID (2007) Japan, 7 minuter. Regi: Takena Nagao.


Ultravåld i claymation-tappning.

RUT-avdraget kan främja den sexuella spänningen i hemmet.

En man bor med sin dotter i ett mysigt rosa hem och betjänas där av en väldigt plikttrogen husa. En dag när den sexuella spänningen håller på att ta över bankar det på dörren och in stapplar en sargad kvinna. En märklig smitta har brutit ut och tvingar fram en väldigt pragmatisk sida hos husan.

Någonting är fruktansvärt fel!

Detta är en mycket välgjord liten våldshistoria rent animationsmässigt. Hjärtat är på rätta stället hos regissören som öser på med det ultravåld man kan förvänta sig av en man från hans kultur*. Det finns även en lagom dos humor som aldrig går över styr och blir flåshurtig. Man borde dock ha lagt ner mer tid på ljudet, för även om det finns en del skojiga ljudeffekter så blir det plågsamt tyst mellan dessa. Detta spelar mycket större roll än man kan tro och sänker tyvärr upplevelsen en del. Jag vill dock se mer av den här varan.

BETYG: 5/7 Jag tänkte vara hård och bara ge filmen en 4:a men vad fan... Den är ju söt och rolig så det måste uppmuntras.

When there's no more room på drejskivan the clay-dead will walk the earth.

Gör er beredda på lite kvinnokraft muthafuckers!!!

*Detta är positivt! Vad trodde ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar