What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 10 september 2010

BLACK SANTA'S REVENGE (2007) USA, 21 minuter. Regi: David F. Walker.Don't fuck with Santa!

"Zzzzzz..."

En seg tomte (Ken Foree) sitter dagarna i ända och lyssnar på barnens önskemål. Det är ett ganska tråkigt jobb och det händer att tomten nickar till, men någon måste ju finnas där för de fattiga barnen. Som tur är finns det en lokal fylld med julklappar redo att delas ut till kidsen. Men! En kväll dyker ett gäng bovar upp och rånar tomten på alla julklappar och när polisen som vanligt inte tycks kunna göra sitt jobb bestämmer sig tomten för att på egen hand rädda julen.

"Det finns massor med presenter till barnen" förklarar den här dorken med uselt skådespeleri.

Stackars Ken Foree... Det har inte hänt mycket sedan han skrev filmhistoria med George A. Romero i "Dawn of the Dead". Han dyker upp någon gång ibland i någon lågbudgetfilm. Forees karriär skulle verkligen behöva en Tarantino-makeover då han har glatt så många genom åren. I den här kortfilmen spelar han inte bara huvudrollen utan är även med och producerar, så han kanske är filantrop på äldre dagar, vad vet jag? För detta är nämligen en riktig lågbudget- och amatörfilm som håller, typ, examensfilmnivå. Jag lider med Foree under filmens inledning och suckar över att han måste kravla på denna nivå. Halvägs in i filmen börjar det dock hända saker. Rullen förvandlas till en ganska rolig exploitationfilm med våldsam uppgörelse till tonerna av härligt hemkokt heavy metal och man har t o m slängt in en scen på en strippklubb. Skönt för mig som satt och beklagade tanken på att behöva ge en film med Ken Foree uselt betyg. Nu kröp den i alla fall upp till halvsunkig nivå.

BETYG: 3/7 Oj vad snäll jag är! Slutet med klassiska exploitationingredienser räddade filmen.

Bovar som hatar barn, vilket de har gemensamt med en gammal lärarinna jag hade. Frid över hennes minne.

"Hey Santa! You think I could get a new pair of tits for X-mas?" är repliken som bara den höjer betyget ett snäpp.

Jultomten är arg och han har en hagelbössa.

Special FX direkt från Andrew Kramers* splatterskola!

*Alla vi amatörer som försökt lära oss något om After Effects har väl hört Andrews skämtsamma och ibland överlägsna stämma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar