What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 6 september 2010

VINCENT GALLO: 48 PEOPLE WHO SHOULD BE SHOT IN HOLLYWOOD (2003) Storbritannien, 24 minuter. Regi: Jacques Peretti.Mockumentärt porträtt av excentrisk skådis.
(Jag hittade inget omslag till denna film så jag valde en härlig mysbild av Vincent istället!)

Charles Manson eller???

Det här är en produktion för den engelska TV-showen "The Art Show" där regissören Peretti gjort en fejkad intervju med Vincent Gallo baserad på bl a skådespelarens ökända intervju med sig själv. Vi hör alltså bara rösterna av Peretti och Gallo (spelad av Jack Lancaster) ovanpå ett bildmontage. Allt som den fiktive Gallo säger är dock citat ur diverse intervjuer och får honom att framstå som allt annat än ödmjuk.

Nämen det är ju bara vår lille favorit-Vincent som stirrar med döda ögon!

Tydligen hade Peretti varit i kontakt med Gallo för att göra det här porträttet med honom, vilket inte skådespelaren var främmande för ett tag, men i god excentrisk anda hade tydligen Gallo gjort en tvärvändning och intagit en antagonistisk ställning till projektet. Peretti valde att fortsätta ändå och då göra det i den här mockumentära formen där han som intervjuare har en något syrlig ton. Lite fegt kanske då han i verkliga livet var skraj att få stryk av Gallo. Det blir en rätt skön liten film ändå, eftersom Gallo inte drar sig för att slänga ur sig märkliga påståenden. Allt för att odla myten om sig själv.

Som sagt, mannen har ett öga för coola kläder.

Jag har ingen närmare relation till Gallo då jag inte är stormförtjust i hans filmer. Han är en intressant kultfigur som klär sig coolt men som det vilar något obehagligt över. Han är en sådan där person det är roligt att följa på avstånd men som man inte vill ha med att göra personligen. Eftersom jag inte hade läst de beryktade intervjuerna innan jag såg den här filmen blev det ganska underhållande, men som film är det väl inte mer än en axelryckning. Det är ju egentligen rätt lamt att en skådis läser Gallos kommentarer. Det hade varit roligare om det hade varit äkta soundbites istället à la Måns Herngren intervjuar Gösta Bohman. Men eftersom kommentarerna är baserade på skrivet ord blir det ju givetvis omöjligt.

BETYG 4/7 Skön presentation av Vincent Gallo: galet PR-geni?

Gallo gillar ju att berätta coola anekdoter ur sitt liv och tydligen tog en ung dam med honom på bio för att kolla in filmen ovan. Snacka om FÖR bra för att vara sant! Men men - "a good story is always a good story" som de brukar säga.

Vincent i sitt tidigare liv som puertoricansk hip hopare.

Den numera nästan obligatoriska HBT-bilden. Här: Gallo som transa.

Sällan har väl Christina Ricci varit vackrare/gulligare än i filmen ovan. Knappast varit med i ett coolare sammanhang heller.

Christina strålar med ett bländande leende. Här med de andra i den välkända ensemblen.

PS. Kolla in karaktären Billy Walsh i "Entourage" som uppenbarligen till stor del är modellerad efter herr Gallo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar