What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 16 september 2010

PUSSYCAT (2008) Japan, 5 minuter. Regi: Takena Nagao.Ingen rädder för vargen här! Eller grisen..?

"Boop boop bee doo. Ti-hi..."

Den sexiga Pussycat går på dejt hemma hos en väldigt glad gris. I hennes hasor smyger en sliskig varg. Dejten hemma hos grisen tar en otäck vändning och det blir inte bättre när vargen knackar på dörren...

Oj vilket äckel som stalkar vår intet ont anande hjältinna.

Yep, det blev en Nagao-rulle till då den förra var så charmig. I den här filmen förs tankarna direkt till Green Jellÿs klassiska video "Three Little Pigs". Den här är dock råare och sexigare. Jag klagade på ljudsättningen i Nagaos "Chainsaw Maid" och det är inget problem i den här rullen då det ligger skön TV-spelsaktig musik i bakgrunden hela tiden. Animationen är återigen väldigt välgjord och man har även jobbat lite mer med skärpedragningar och humoristiska freeze frames. Assnyggt! Det enda man har tappat i jämförelse med "Chainsaw Maid" är en smula gullighet vilket inte gör så mycket i detta sammanhang. Nagaos filmer har dock en tendens att sluta lite abrupt där man ställs undrande till vad som händer med vissa karaktärer. Är det månne lite lättja från regissörens sida? Jag har dock förståelse för det då det måste vara ett helvete att animera dessa små filmer.

BETYG: 5/7 Välgjort, snyggt och roligt men lite kort och abrupt.

Pussycat är en cockteaser av rang! Svinet blir alldeles till sig.

Men ack, Pussycat har råkat ut för den klassiska neddrogningen.

Äckelvarg to the rescue...eller..?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar