What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 12 september 2010

HELL RIDE (2008) USA, 84 minuter. Regi: Larry Bishop.Krystad biker-exploitation.

Är det inte en smula kvinnofientligt att dränka en dam i bensin och dessutom skära halsen av henne?

Det utbryter krig år 1976 mellan de två MC-gängen The Victors och Six Six Sixers när Cherokee Kisum (Julia Jones), som råkar vara Victors-presidenten Pistoleros (Larry Bishop) flickvän, brutalt mördas av The Deuce (David Carradine) och Billy Wings (Vinnie Jones) från Six Six Sixers. Konflikten faller i träda när The Deuce upplöser klubben för att ägna sig åt annan verksamhet men blossar 32 år senare upp igen då han återvänder med ett nytt gäng, återigen anförda av den grymme Billy Wings, för att en gång för alla göra slut på the Victors. Mot sig har han dock en väldigt hämndlysten Pistolero.

Nja, inte kvinnofientligt i sig om man gör samma sak mot en farbror! Notera även tuff grafik.

Ja fy fan vilken röra av tuffa repliker och hoppande fram och tillbaka i tiden á la Tarantino. Den gode Quentin hade tydligen satt en blåslampa i arslet på Bishop och propsat på att denne skulle göra denna film med honom som producent. Sagt och gjort, Bishop lyckades knåpa ihop en riktig fattigmans-tarantino-film med det där tuffa fotot, brutaliteten och ringlande repliker. Grejen är bara den att resultatet blir rörigt, lite pinsamt och förvirrande. Man kan nästan tro att detta är ett festarprojekt för de ansvariga. Grabbar som har skoj tillsammans och råkar göra en film under tiden. Ungefär som en "Ocean's Eleven" i exploitation-tappning. Många har ju jobbat med Tarantino tidigare och Bishop har faKtiskt medverkat i "äkta" biker-filmer när det begav sig. Synd att det inte kunde ha blivit ett coolare resultat, särskilt när det är bland de sista rollerna för legenderna Carradine och Dennis Hopper. Den sistnämnde som här återigen får sätta sig på en båge med fransjacka - Mr Original Easy Rider!

Pistolero ligger och slappar med sin vältrimmade ansiktsbehåring.

Lite skoj är att Michael Madsen återigen dyker upp i en MC-film. Han spelade ju föga trovärdig biker-president i "Made of Steel" med ett tufft pannband. Denna gång känns han mer trovärdig, trots den märkliga utstyrseln kråsskjorta och svart kostym med klubbmärke på ryggen! Han levererar även filmens mest meningslösa, oväntade och därför skojigaste replik uppflugen i ett träd. Mindre trovärdigt är då alla brudar som är med i filmen. En drös med nakna och halvnakna tjejer som med få undantag är byggda som barbiedockor. HUr ofta brukar man se modeller med sina tråkiga flickkroppar och silikonbröst frottera sig med bikers? Någon/några var tydligen rejält gubbsjuk/a på produktionssidan. I och för sig ska inte jag sitta här och vara moralisk då jag egentligen inte stör mig på gubbsjukan utan istället på att brudarna är byggda som 13-åringar...

BETYG: 3/7 Som sagt, krystat, en smula pinsamt och rörigt, men samtidigt roligt underhållningsvåld, snyggt och ett på sina ställen skönt soundtrack, särskilt i den klyschiga peyote-scenen där Funkadelic brakar igång.

Ingen biker-film utan en stenhård biker-begravning.

Ja den har vi aldrig sett förut...

Pedofilvy från dagis? Nix, bara några formlösa modeller som struttar omkring i flicktrosor. Hallå, kurvor!!?!

Michael Madsens fina kavaj. Är det Armanis nya biker-kollektion?

Urin har en förmåga att lyfta en film.

Allt blir fint med lite hallucinogena droger!

Vinnie Jones "förför" en flicka.

Herr Carradine i sin gubbiga glans.

Michael Madsen uppflugen i ett träd och leverantör av skojigheter.

"Bååårn to be skrööö-öööpplig!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar