What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 20 september 2010

THE KILLING OF SATAN (1983) Filippinerna, 93 minuter. Regi: Efren C. Piñon."Effektfull" kamp mellan det goda och det onda.

Magiprinsen flankerad av sina hejdukar.

En nyss frisläppt intern som heter Lando (Ramon Revilla) utses av sin döde farbror att bekämpa ondskans makter. Priset är högt då hans son mördas, hans fru misshandlas grovt och hans dotter kidnappas. Ondskans anhang leds av en typ som kallas Magiprinsen som mycket riktigt besitter magiska krafter som han gärna plågar folk med. Men Magiprinsen är bara en försmak inför slutbataljen med Hin Håle himself!

Asiatisk gore möter Tom & Jerry.

Vilken smörja det här var då! Redan i början av filmen känner jag hur jag förlorar fokus då det är allmänt rörigt och tråkigt. Naturligtvis kommer det inte som en chock att filmmakandet är på absolut bottennivå med färglösa karaktärer som tolkas av urusla skådespelare, specialeffekter som kunde ha gjorts på Hjärpens Fritidshem, ljudeffekter recyclade från 50-talet samt en budget motsvarande en dajmstrut. Allt det här låter ju som en grundplåt för en fantastisk film men faktum är att det här är en sådan där film som man "ska" skratta åt för att den är så dålig, men jag sitter bara och kollar på klockan. Visst, vissa av specialeffekterna är skojiga som t ex farbrorn som blir mosad av ett "stenblock" men transportsträckorna mellan kalkonroligheterna är förödande tråkiga. Asiatisk rörighet och långtråkighet när den är som värst. Det hjälper ju inte heller att man slängt in några scener där man på ett högst osmakligt sätt misshandlar och slår ihjäl livs levande ormar. Dessa stackars djur har ju inte så högt värde i den här regionen, eller ja, INGA djur för den delen.

BETYG: 2/7 Tråkig och rörig kalkon som till viss del räddas av fruktansvärda specialeffekter och uselhet. Snabbspola!!!

Vår hjälte Lando till sängs med sin döde son... Say no more.

"Kanske Jesus blir glad och hjälper oss om vi formerar ljusen fint så här?"

What!? En asiatisk Jason flyger upp ur plurret. Fast det skulle även kunna vara Toxic Avengers oäkta son.

Farbror blir vindögd av ondskefull telepatiattack från...

...den här liraren!

Specialeffekter som får Pixar att skita löst i gosstrosan.

Djurplågeri är inget man reflekterar över i den här produktionen.

Den här typen var orm alldels nyss. Nu är han en ful liten man med ett inbyggt pungskydd.

Ett gloryhole i kinden.

Satan är en tanig liten man!

Här skjuter de nån jävla ectoplasma på varandra eller nåt. Effektfullt är det i alla fall!

Oj, här har Satan blivit en knubbig asiat. Fan också! Nu får Sverigedemokraterna vatten på sin kvarn...

För er som inte orkar ta er igenom hela tråkiga filmen finns ett schyst sammandrag här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar