What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 22 april 2011

BLOOD GAMES (1990) USA, 91 minuter. Regi: Tanya Rosenberg.Stupid games...

Softball med tafs, ny OS-gren?

Ett gäng softball-spelande brudar åker till någon avkrok och möter ett lag med rednecks som under matchens gång passar på att tafsa på samt misshandla brudarna. Trots detta vinner tjejerna matchen och rednecksens ledare, den gamle legosoldaten Mino Collins (Ken Carpenter), tvingas hosta upp 1000 dollar, något han inte är pigg på. Bråk uppstår och när dessutom Collins son Roy försöker våldta en av tjejerna, varpå han dödas av misstag, är det kokta fläsket stekt. Tjejerna flyr hals över huvud med sin buss och hack i häl har de Collins och ett redneck-uppbåd som törstar efter bimboblod.

Ungefär samma uniformer som NY Yankees.

Ja mina vänner, det här var sannerligen en hög med bajs. Första halvtimmen är så korkad och dålig att det knappt är kul ens en gång. Filmen inleds med en softball-match som dras ut i tio minuter! Ja, vi hajar rätt snabbt att rednecksen är svin som gillar att sextrakassera tjejerna och hatar att förlora. Behöver verkligen Rosenberg tio minuter för att berätta detta? Sedan dröjer det cirkus 20 minuter till innan brudarna packar sig från hålan och jakten kan komma igång. Under tiden har man lite svårt att se vilken riktning filmen ska ta eftersom det är en del pajiga moment och en del konfrontationer.

Tjejer har så många hemligheter för sig. Föna tuttarna är bara toppen av isberget.

Trots att det är en kvinna som regisserat och det dessutom flikas in några tjejer-ger-igen-ögonblick är detta en sleazig rulle komplett med obligatorisk duschscen, våldtäkter och allmän T&A. Förklaringen till det kan ligga hos hjärntrusten som skrivit filmen som består av inte mindre än fem (!) män. Jag vill passa på att utdela ett stort grattis till detta gäng som cementerat bilden av mannen som ett utvecklingsstört djur. Inte för att filmen är så sleazig utan för att den är så jävla korkad. Tyvärr verkar ju Rosenberg som förvaltat detta manus inget ljus heller då hon bara adderar till idiotierna. Ta bara de malplacerade slowmotion-sekvenserna. Jösses! Det hjälper föga att skådespelarna är framskrapade ur en komposthög heller, men det var ju knappast för sin talang de plockades till denna produktion. Jag vill även passa på att dissa ljudteamet, hela vägen från de som tog upp ljudet till de som mixade skiten. Ofta ligger talet för lågt i förhållande till musiken och man kan även höra hur man goofat på inspelningsplatsen genom att spela in för lågt varpå man höjt, med brus som resultat, i bearbetningen. Härligt jobbat!

Inte underligt att redneck-farbror smyger sig in i omklädningsrummet för att smygkika.

Trots denna sågning var det lagom sleazigt och uselt för att betygsättningen ska bli generös och -SPOILER ALERT- det härliga montaget i slutet med de som miste livet är ju underbart! WTF??? Rena rama oscargalan. Synd bara att detta inte kunde ha utökats då tyvärr alltför många tjejer överlevde.

BETYG: 3/7 Asdålig och stenkorkad film som på sina ställen vinner på sin dumhet och så har den en del skojigt sleaze.


Ungefär så här brukar sportkillar mysa i omklädningsrummet också.

Den klassiska muggdoppningen.

Är allt okej eller?

Hilarious???

Lite upskirt i skogen för att distrahera oss från naturens skönhet.

Rackarns då, grenarna skymmer hennes schysta röv.

Så glad kan man bli när man dödar en man.

Dessa manliga illdåd!

Återigen, ett rape face.

Våldtäkter är så smutsiga. Låt oss koppla av med en vacker skogsvy.

Aporpå vy, huvudpersonen Babe (ja, på riktigt...) påminner oss äckel om att alltid gå bakom damerna på stegen.

Jobbigt sjävspelande trailer igen? (Så kan det gå när man kryssar i "Autoplay: No")


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar