What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 26 april 2011

TURKISH DELIGHT (1973) Nederländerna, 108 minuter. Regi: Paul Verhoeven.The delight of Rutger Hauer's penis.

Var inte detta ett romantiskt drama?

Den levnadsglade bohemen Eric, spelad av en ung Rutger Hauer, är en man som njuter av tillfälliga sexuella förbindelser och när han under liftande blir upplockad av Olga (Monique van de Ven) verkar ytterligare ett flyktigt erotiskt möte vara i görningen. Något hinner dock klicka hos paret innan de råkar krascha in i ett träd och för en tid av konvalescens skils åt. När Eric hämtat sig och försöker söka upp Olga hindras han av hennes mor som inte tycker den unge bohemen är lämpligt sällskap för dottern. Givetvis lyckas de ändå mötas och ett passionerat förhållande inleds, kryddat med mycket sex. Kommer förhållandet överleva alla yttre och inre prövningar?

Vadan denna coola pose?

Ja, det kanske inte låter som världens mest spännande film och det är det väl inte heller. Det är ändå en ganska skön stämning i den och vi är långt ifrån Verhoevens senare Sci Fi-blockbusters. Istället bjuds vi på härlig 70-talslycka kryddat med sex och tokerier. Det här är ingen komedi men ändå uppstår en hel del skojiga situationer, särskilt när Eric visar upp sina perversare sidor. En onaniscen i början är ju obetalbar när han fräser fram vad han vill göra med sitt objekt. Olga är även rädd för att ärva familjens cancer vilket leder till en annan skön scen där Eric på ett helt naturligt sätt gör något ganska onaturligt. Paret är till största delen väldigt lyckliga tillsammans och detta illustreras på ett typiskt teatralt 70-talsvis där de tokar sig tillsammans på gatorna. Oftast är jag ganska allergisk mot sådant här skådespeleri, men jag tycker faktiskt det funkar i detta sammanhang.

Rå onani!

Inledningen på filmen är oväntat brutal vilket passar rätt bra då man nyss tittat på "Hobo With a Shotgun". Resten är dock en lagom skön resa tills slutet drar ner stämningen då filmen helt enkelt slaknar, istället för att bjuda på en slutkläm. Sammantaget är det rätt kul att se Hauer i en roll man inte är van att se honom i, i en typ av film man inte är van att se från Verhoeven. Skön 70-talsmiljö för oss nostalgiker, mycket naket för oss pervon och som korven på moset får ni se mycket av Hauers dinglande köttflöjt.

BETYG: 4/7 Tokromantik på 70-talsvis med generös uppvisning av hud är en bjärt kontrast till vad vi är vana att se från både Hauer och Verhoeven.

Bästa sättet att ragga upp brudar? så här.

Eric samlar troféer...

"I got ass...mother!"

Kan det verkligen vara en bra idé att plocka upp en LIFTARE som ser ut som Rutger?

Kemi uppstår. Nej, inte den finska staden.

Levande ljus och starfilter? Jag chansar på att det är romantik på G.

Olgas morsa är inte helt förtjust i bohem-Eric.

70-talslycka = galna upptåg.

Rutger in da flesh! Enjoy boys and babes.

Är hon inte kvinna nog Rutg..ehh..Eric?

Vad har du hittat där Rutger? Chokladkorven?

"The 1000 mile stare" uppnås inte bara i stridszoner utan kan även lockas fram i monotona arbetsmiljöer.

En spya på spegeln är bättre än 10 i sömnen. Är det en gammal tomat jag urskiljer där?

Typisk ungkarlslya.

En svartskalle!!!*

Ett axplock ur filmen.

*Ånej! Försök inte få till att mitt kärleksfulla och humoristiska smeknamn på måsen skulle vara riktat mot invandrare din fantasilöse jävel!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar