What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 14 april 2011

SRPSKI FILM a.k.a. A SERBIAN FILM (2010) Serbien, 100 minuter. Regi: Srdjan Spasojevic.Porr för gore-hundar.

Lite sex inleder filmen för att vi ska vara på alerten.

Den avdankade porrstjärnan Milos (Srdan Todorovic) lever ett lugnt familjeliv efter att ha lagt karriären på hyllan men pengarna tryter och i samma veva kontaktas han av en gammal kollega som lägger fram ett erbjudande. Detta erbjudande består i att återigen ställa sig framför kameran och utföra det han är bäst på. Omständigheterna är dock ganska märkliga då Vukmir (Sergej Trifunovic), hans nya arbetsgivare och tillika visionär, är mycket hemlighetsfull beträffande handling och detaljer i filmen. Grejen är bara den att Vukmir har gett Milos ett erbjudande han inte kan motstå...

Vem är det som sitter och tittar på sån här smuts?

...och därmed ställs den eviga frågan: "Hur långt skulle du vara villig att gå för pengar?". Eftersom jag inte gjort någon bakgrundskoll på den här filmen har jag ingen aning om intentionerna med den, men den ska tydligen ha någon slags allegorisk mening och då är det knappast frågan ovan som är i fokus. Man kan väl i det sanslösa våldet och alla våldtäkter utläsa någon slags krystad kritik mot hur det serbiska folket våldtagits och vilseletts bara för att möta ett öde värre än döden. Jag känner mig dock inte speciellt motiverad att läsa in någon djupare mening i det som sägs då detta är typisk exploitation som vrider upp chockratten till 11*. Man tycks ha frågat sig själv vad det värsta som visats på film kan ha varit och hur man ska toppa det. Alltså får vi: -SPOILER ALERT- Våldtäkter på barn, nekrofili och påtvingad incest. Alltsammans serverat i en bassäng av blod kryddad med sex.

Jomen det är ju Milos lille son.

Det märkliga är att det här inte är någon sunkig och ful lågbudgetrulle utan faktiskt en riktigt snygg film med ganska så okej skådespelarinsatser. Fotot är faktiskt riktigt bra. Det som är mest Kalle Anka är de erigerade penisarna. Ja, sådana skymtar faktiskt förbi i filmen, men de är så uppenbart fejk att man börjar undra om det var någon tanke bakom detta. Var man rädd för rättsliga påföljder borde man ha koncentrerat sig på att få andra saker att se mer fejk ut... Trots det otroligt grova och sjuka våld som presenteras imponeras jag föga av chockförsöken. Det är ju lyckligtvis så uppenbart fejk att jag har svårt att uppröras. Jag tycker inte heller det är speciellt spännande eller kul. Dessutom är svinerierna ganska förutsägbara. Man skulle ju kunna ställa mig mot väggen och fråga mig varför jag över huvudtaget lockas att se "chockerande" filmer när de ändå oftast är så torftiga. Tja, det vore kul att bli överraskad någon gång, dock inte denna gång.

BETYG: 3/7 Chockvärdet imponerar inte på denna miljöskadade recensent. Utöver det är väl detta en sådär thriller med snyggt foto.

Här talar Milos lite svenska: "Övgasrööör".

Detta måste vara en riktig filmentusiast.

Vukmir lägger fram tunga argument.

Milos brorsa gör sig hemmastadd på broderns toalett.

Här börjar det nya filmprojektet spåra ur.

Klart tjejen är ledesen när någon slängt en vaniljglass i nyllet på henne.

Svensktemat fortsätter med en fin gammal saab.

Milos i ett Nicholas Cage-ögonblick, dock något trovärdigare.

Milos är intresserad över kvalitén på krockkuddarna i saaben.

"Facerape" är ju ett uttryck som blivit populärt på senare tid, men här har vi ett "rape face".

Här var det blodigt värre.

Vad finns på detta videoband då? En gammal Arne Sucksdorff-film?

Dessa serber och deras bögvåldtäkter. Ock ock ock...

Tjolla! En blyg kille.

En väldigt förutsägbar scen.

Tampong eller binda är att rekommendera vid menstruation tjejer.

Och så lite klassisk dusch-angst!

Blinka och ni missar en stor och härlig dinglande penis!

*Ja givetvis går ratten bara till 10...


1 kommentar:

  1. värsta filmen jag råkat se, idiot folk som skämmer ut allt o alla.

    SvaraRadera