What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 juli 2012

OPSTANDELSEN (2010) Danmark, 49 minuter. Regi: Casper Haugegaard.Pretentiös amatörrulle.

Lyssna på en prälle i 83 timmar är ju alltid kul...

En ung man begravs och bland de sörjande i kyrkan finns dennes tre syskon varav den ene, Peter (Mads Althoff), hellre drar sig undan för att snorta en lina. Plötsligt vaknar de döda till liv och ger sig på den sörjande församlingen. De tre syskonen tar sin tillflykt i källaren under kyrkan men de odöda är hack i häl.

Sen blir det mycket sånt här...

Kul med lite amatörzombiefilm? Not so fast! Okej att den här hyfsat gjord rent tekniskt och gore-effekterna är riktigt ambitiösa men den totalpräglas av något slags pretentiöst svårmod. Tonen sätts redan under predikan som är oändligt lång och långtråkig. Vidare pågår ett utdraget spel mellan Peter och brodern Johannes (Jonas Bjørn-Andersen) där den senare är lack på den förstnämnde för hans missbruk. Booooring. När väl zombierna börjar jaga syskonskaran är man redan så utled att man sitter och komponerar shopping-listor i skallen. Synd att slarva bort så fin amatör-gore och hyfsad inspelningsplats på sådant meningslöst dravel. Behöver jag nämna att det dessutom är morrande och springande neozombier? Nä, jag tänkte väl det.

BETYG: 2/7 Det var på vippen att det blev en etta med tanke på hur astråkig filmen är men amatörhantverket måste ändå få en extrapinne.

Till slut händer detta.

Helgerån! Nej, inte dödandet av barn utan att man faktiskt avlivat en zombie utan trauma mot huvudet.

Hungrig.

En nattvard som gått överstyr?

Trailer


2 kommentarer:

  1. You write like a 10 years old, you'll probably never get out of your parents basement...atleast grow some pupic hair

    SvaraRadera
  2. LOL! This coming from someone butchering the English language like you. You do realize Google Translate doesn't do perfect translations, don't you? Or is your comprehension level that of a 10-year old without "pupic" hair? :)

    SvaraRadera