What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 14 juli 2012

CONAN O'BRIEN CAN'T STOP (2011) USA, 89 minuter. Regi: Rodman Flender.Coco on tour

Snygg karl den där Conan. Jobbigt det måste vara med en trademark-frilla som är asful.

Efter att ha blivit dumpad av NBC från talkshowernas flaggskepp "The Tonight Show", till förmån för den tillrättalagda ultramesen Jay Leno, börjar det snabbt klia i rumpan på den f d programledaren och törsten efter publikens kärlek samt den smärre detaljen att han enligt kontrakt inte tillåts framträda i TV-rutan på ett halvår föder idén om att ge sig ut på en komediturné. Vi följer med O'Brien och sällskapet vi känner igen från hans show ut på en lång resa och även in i hans post-sparken-irritationssfär.

Conan drygar sig mot sin assistent.

För oss som spisar en hel del talkshows är detta ett intressant dokument, särskilt med tanke på vad som föranledde denna turné med den stora skandalen på NBC som då var O'Briens arbetsgivare. Även om just O'Brien inte är Udda Films favorit-host* i late night-världen sympatiserade man ändå med honom när idioterna på NBC valde att satsa på megatönten Leno istället. Samtidigt var det riktigt roligt att frossa i vilken ryggradslös vessla nämnde Leno var som gled in i O'Briens talkshow-stol igen och hoppades att ingen skulle bli stött. Man skrattade skadeglatt när David Letterman och Jimmy Kimmel gjorde narr av den storhakade fjanten och detta var mer intressant än vad som faktiskt pågick med O'Brien.

Här är det skön stämning med förnedrande maktlekar.

Utåt sett höll O'Brien en ganska låg profil men i den här filmen får vi se prov på en del ilska och bitterhet över tumultet. Inget konstigt med det, men det verkar som om hans stab fick ta en hel del av den skiten som O'Brien gick igenom då i form av syrligheter samt plumpa och "skämtsamma" påhopp. Antingen det eller så är den gode Coco ett smärre asshole lite då och då. Att han även beklagar sig över alla meet-and-greet och jobbiga fans är mer förståeligt då det snabbt måste bli tjatigt med idioter som vill vara originella.

Conan i sin roll som rockstjärne-wannabe.

Själva filmen är ett haka-på-med-kameran-portätt och alltså blir det inga djupintervjuer där O'Brien talar om hur han kände inför NBC-situationen eller mår för tillfället. Det känns väl ganska skönt då detta ändå framgår i både allvarliga glimtar men även syrliga sarkasmer. Det är även ett ganska skönt turnéporträtt med det obligatoriska ältandet och tramsandet. Klart sevärd film men inte mycket mer.

BETYG: 4/7 Intressant om man har någon koll på turerna runt talkshow-världen när O'Brien fick lämna "The Tonight Show". Även ett schysst turnédokument men asrolig som det påstås är den inte.

Bra tröja där assistenten!

Riktiga rockstjärnor på besök.

Coco hamnar mitt i en bön och avhåller sig faktiskt från att dryga till situationen. Smoove.

Träjjlörr

*Udda Film ser Craig Ferguson som den klarast lysande stjärnan på den amerikanska talkshow-himmelen nu när David Letterman för länge sedan tappat stinget och mest är mossig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar