What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 12 juli 2012

JOANNA DIED AND WENT TO HELL (1996) USA, 11 minuter. Regi: Eric Brummer.Återbesök i Helvetet

Rackarns! Vakna upp halvnaken i Helvetet måste verkligen smaka söndag.

Debbie (Windy O'Reilly) har tydligen varit en stygg flicka då hon efter sin hädangång vaknar upp i Helvetet. Väl där tvingas hon försvara sig mot illasinnade demoner men en av dem erbjuder en utväg. Ska hon ta den?

Eller är det verkligen Helvetet när man får ligga och mysa med en bit gaffa över munnen?

Udda Film vrider tillbaka klockan några år från det förra inlägget och presenterar Brummers första lilla kortfilm som är en tydlig föregångare till "Debbie Does Damnation" http://uddafilm.blogspot.se/2012/07/debbie-does-damnation-1999-usa-50.html. Vi har samma tema här med avklädd bimbo som söker en utväg ur Helvetet samtidigt som usla demoner härjar för fullt och även här bjuds vi på skön blandning av claymation och live action. Några av lerdemoner känner vi igen från "Debbie..." som då tydligen recyclades.

Okej då, det ÄR Helvetet - om än ett ganska anspråkslöst sådant.

Det lustiga är att den här kortfilmen faktiskt är en skvätt bättre än den senare "Debbie..." som är alldeles för lång. Även om det är mer galenskaper och nakna bimbos i den blir den lite tröttsam i sitt långa format och det blir aldrig den här. Lustigt också att Brummer pekade på "Debbie..." som sin privata filmskola och att han då redan hade gjort det mesta tre år tidigare i den här lilla rullen. Ingen vidare utveckling där.

BETYG: 3/7 Kortfilm på 11 minuter är ett mer adekvat format på en sådan här tokrulle och blir därför bättre än efterföljande "Debbie Does Damnation".

Bekant dämån.

Ytterligare kändis.

Helvetet är ett lusthus!

Här har något mongo lagt upp en utfrätt kopia på DumTube som han dessutom lagt på en massa Queen-låtar på. (???) Hur gick tankebanorna där?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar