What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 30 juli 2012

GROUP MADNESS: THE MAKING OF YELLOW BEARD (1983) Storbritannien, 45 minuter. Regi: Michael Mileham & Phillip Schuman.Humor-allstar-sammankomst?

Cheech & Chong äter nåt som kanske inte innehåller hasch.

Två dokumentärfilmare släpps lös på inspelningen av komedin "Yellow Beard" som samlat ihop komiker som: Delar av Monty Python-gänget, Cheech & Chong och folk från Mel Brooks filmer. Låt vansinnet börja!

John Cleese i punkiga brillor.

Vansinnigt? Snarare mossigt. Den här "dokumentären" är inte mycket mer än ett behind the scenes-reportage där skådespelarna fångas i ett kort ögonblick där de kan fyra av en oneliner eller apa sig på annat sätt framför kameran. I undantagsfall säger de tillfrågade något vettigt om filmen de håller på att spela in. Detta kan säkert tyckas vara asroligt om man är ett stort fan av de inblandade men det är inte Udda Film-redaktionen. En del av dem har gjort en del roliga grejer genom åren men det här dokumentet känns som något för purister och fanatiker.

BETYG: 2/7 Inte speciellt roligt eller informativt men ändå småintressant att se alla dessa komiklegender sammanbuntade på en plats.

Marty Feldman tokar till det. Hmm, om man tar Richard Geres fejs och Feldmans ögon får man alltså Rick Springfield!

David Bowie har gjort bättre grejer än detta.

Här har ni nästan halva filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar