What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 24 juli 2012

TORCHED (2004) Kanada, 44 minuter. Regi: Ryan Nicholson.Ett annorlunda blåsjobb

Är man trött efter jobbet kvicknar man nog till av en liten våldtäkt.

Den unga sköterskan Deanna (Michelle Boback) blir på väg hem våldtagen av en maskerad man och inte nog med det. När hon slutligen lyckas somna hemma i soffan dyker en maskerad man upp i hennes lägenhet och attackerar henne. Med hjälp av en elpistol lyckas hon övermanna inkräktaren och håller honom sedan gisslan och framför allt ansvarig för vad hon råkat ut för. Hon förbereder sig för en gruvlig hämnd.

Deanna råkar ha Dave Grohl som granne.

Udda Film återbesöker temat lärofilm då även detta, likt "Debbie Does Damnation" http://uddafilm.blogspot.se/2012/07/debbie-does-damnation-1999-usa-50.html var för Eric Brummer, fungerade som ett litet skolningsprojekt för regissören Ryan Nicholson. Detta var Nicholsons första större seriösa filmprojekt och man spenderade fyra dagar att filma denna rulle. Skådespeleriet är förvånansvärt okej för att vara på denna nivå och specialeffekterna är riktigt imponerade i sin makaberhet. Kanske inte så konstigt då Nicholson kommer från just en makeup FX-bakgrund. Däremot är manuset kasst och den tunna handlingen leder fram till ett väldigt antiklimaktiskt slut. Man förväntar sig faktiskt en bättre twist och mer av ett crescendo än denna slaklem till slut. Det känns även ganska tradigt med denna eviga skitdödsmetall som alltid måste dyka upp i goreiga lågbudgetrullar. Så förutom de brutala gore-effekterna och fröken Bobacks sköna underkropp är detta en ganska ointressant film.

BETYG: 2/7 Ganska trist film om man inte blir fullkomligt överförtjust över den ovanligt brutala goren förstås.

Har den gode doktorn läppstift?

Är det apelsinjuice i den där behållaren?

"Torched" hette filmen ja...

Deanna utför lite sexig tortyr.

Jo jag vet Deanna, jag spyr också på händigt hemmafixande.

Vad tänker du göra med den där cirkelsågen Deanna?

Påminner om omslaget på en gammal skräckklassiker. Gissa vilken och få en virtuell puss!

Här hittar ni hela jäkla filmen! Öhh..dubbad till ryska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar