What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 20 juli 2012

BORN FROM PAIN (2007) Frankrike, 32 minuter. Regi: Nicoals Blot & Alexandre Macquart-Moulin.Franska märkligheter

Monika gnor...

Monika (Marie Garrel Weiss) överlever ett dödligt familjedrama och flyr in i en värld av prostitution. Hon vill trots sin trasiga och våldsamma bakgrund ändå ha ett eget barn och kanske kan hennes kunder hjälpa henne med detta?

...och gnor...

Vad som börjar som en stilmässigt ganska snygg och intressant kortfilm glider snart in i en räcka av långtråkiga märkligheter och symbolik. -SPOILER ALERT- Om nu Monika så gärna vill bli på smällen varför samlar hon då på sig ett tjog spermafyllda kondomer som hon först fryser ner och sedan tinar upp i en skål för att vidare inseminera sig själv med en jättedildo? Hade det inte varit lättare att köra den naturliga vägen? Givetvis blir det mer effektfullt på detta sätt om än fullkomligt obegripligt. Denna spermakompott ger sedan resultat nio månader senare och genast placeras bebisen i ett kalt rum med endast en TV som sällskap medan modern fortsätter sitt horeri. 16 år passerar och bebisen har blivit en ung kvinna som fortfarande sitter klistrad - och naken - framför TV:n. I och med hennes nakenhet ser vi även att hon har en liten penis. Öhh...jaha? Förutom allt våld hon ser på TV:n finner hon även kärleken där. Hon gör sig "fin" för mannen i TV-rutan varpå modern anklagar henne för att se ut som en - wait for it - hora. I vilket fall älskar hon ändå med TV:n genom att hitta någon slags kabel att köra upp i hugget. Efteråt dras hon in i TV:n, hamnar i en verklighet och föder på trottoaren en...revolver! efteråt stapplar hon ut på gatan, kommer till en korsning där folk tittar märkligt på henne och tittar sedan slutligen in i kameran. FINE. THE END. SLUT. Redaktionen öppnar härmed forumet för tolkning. Här på Udda Film har vi en vinkel: Våld föder våld = galenskap föder galenskap.

BETYG: 1/7 Obegriplig och därmed tråkig. Stilpoäng för hantverket med väldigt snyggt kameraarbete.

...och gnor.

Lön för mödan.

Hemläxa?

TV är världens bästa barnvakt!

16 år senare.

Aha, emo.

Happiness is a warm gun.

Teaser.
Snyggt f ö att Blogger förgör alla möjligheter att embedda allt som inte finns på YouTube. It's the evil Google empire folks! (Men det är ju gratis...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar