What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 10 juli 2012

DEBBIE DOES DAMNATION (1999) USA, 50 minuter. Regi: Eric Brummer.Maktkamp i Helvetet!

En dämån.

Debbie (Jeanine Lake) hamnar i Helvetet och blir hastigt och lustigt indragen i en maktkamp då de två småjävlarna Klegor och Tansitor har gjort uppror mot Hin Håle själv och stulit hans horn vari all makt ligger. Debbie manipuleras av Djävulen att ta tillbaka hornen från de rivaliserande småpåvarna i utbyte mot att hon ska slippa Helvetet.

Debbie struttar omkring naken i Helvetet.

Välkomna till Eric Brummers högst privata filmskola. Med 1000$ på fickan stod den blivande regissören inför valet att gå på filmskola eller göra någor mer kreativt med pengarna. Eftersom han var av åsikten att erfarenhet är den bästa skolan satsade han sina pengar på att göra den här filmen istället. Han har själv sagt att syftet med filmen inte var att underhålla en publik utan bara att lära sig filmhantverket. Därmed slopades sådana oviktiga element som story och manus och allt satsades på att göra en så märklig och chockerande film som möjligt.

Vad har de där två hunkarna mellan sig?

Nu är det väl inte speciellt chockerande med nakna brudar som springer omkring och slåss mot claymation-monster. Det är nämligen mycket tuttar och lera i den här rullen. Det finns tydligen även en hardcore-version av den med inklippta sexscener. Den får vi tyvärr lämna där hän. Filmen växlar mellan rolig och tråkig. Rolig för all ambitiös rekvisita gjord av kartong, lera och papier maché plus det cheesiga i att många springer omkring nakna eller halvdito. Tråkig för att det är ett smärre kaos av scener som är mer eller mindre meningslösa.

Vad i helvete!? Staffan Westerberg!?!? Nej, det är ju Fan själv.

Fantastiskt ändå att genomföra ett sådant här projekt som aldrig kommer dra in några pengar. Man blir oerhört nyfiken på exakt hur de 1000$ har fördelats. Filmen är skjuten på super8 och tydligen har mycket film fåtts till skänks. Vidare har väl rekvisitan varit gratis förutom på kanske förbrukningsvaror som färg, lera och dylikt. Med tanke på hur många som sprang omkring nakna i filmen kan man undra vilka som ville ha betalt för detta och vilka som helt enkelt gillade att springa med stjärten bar. Kamera + exhibitonist är en härlig kombination. Kanske har gaget betalats i sprit eller något? En eloge utgår i alla fall till filmmakaren för genomförandet, även om filmen i sig är skit. Han hade dock inga ambitioner att göra en bra film så förhoppningsvis lärde han sig en del i denna sin privata lilla filmskola.

BETYG: 2/7 Helt kass film med roliga detaljer. Poäng ges snarare för genomförandet av detta ambitiösa projekt.

Wow! Legenden William Smith! Hatad i Sverige under 70-talet då han spelade elake Falconetti i "De Fattiga och de Rika". Numera öhh...filmer som denna.

Satan i all sin prakt.

http://www.thevoretube.com/videos/629/debbie-does-damnation.html
Ett litet smakprov från rullen. Observera att det inte är Debbie utan någon annan porrbimbo som struttar omkring här. Denna film är f ö ett exempel på copyright-jakten som Udda Film drabbats av. Pröva att söka upp den på YouTube t ex. Tur då att VoreTube kunde stå till tjänst. ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar