What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 18 juli 2012

THE GORE GORE GIRLS (1972) USA, 81 minuter. Regi: Herschell Gordon Lewis.HGL tar ut svängarna

Tugga bubbelgum och snuska framför spegeln kan man väl inte få göra ostraffat?

När strippor börjar mördas brutalt tar den unga reportern Nancy (Amy Farrell) kontakt med den arrogante men förträfflige privatdetektiven Abraham Gentry (Frank Kress) i hopp om att lösa mordgåtorna och samtidigt få ett insider-scoop.

Nä, jag tänkte väl det.

Udda Film beter sig otroligt förutsägbart och direkt efter recensionen av dokumentären om regissören ger vi oss förstås på en av hans filmer. Det var nämligen hög tid att kolla in den här gamla klassikern ändå då den legat på hyllan länge i väntan på att få bli sedd. Den mångåriga väntan kan ha berott på att Herschell Gordon Lewis filmer inte står direkt superhögt i kurs på redaktionen och efter att denna film klarats av har inte den uppfattningen ändrats nämnvärt.

"Dö! Förbannade melongubbe!"

Vi uppskattar Herschell Gordons Lewis plats i historien som banbrytare men när man kollar igenom en hel film blir man snabbt uttråkad av monotonin i allt från soundtrack till skådespeleri. Just i den här våfflan är inte ens de halvnakna gogodansöserna sevärda. Den enda behållningen är de innovativa och super-sleaziga morden. Betänk att den här rullen är från 1972 och förundras sedan över hur den fullkomligt utklassar sina mer kända skräckefterföljare, såsom "Fredagen den 13:e" och "Halloween" i brutalitet även om dessa kom ca tio år senare. Morden känns riktigt humoristiska - på rätt sätt. Tyvärr finns det även ett element av mer konventionell humor i filmen som manifesterar sig i t ex tal direkt in i kameran och medvetet överspel. Nej, man kunde ha klippt ned den här rullen till en sisådär trekvart, för vem bryr sig egentligen om osexiga strippor och den så kallade detektivstoryn?

BETYG: 2/7 Härligt sleaziga och skojfriska mord men transportsträckorna mellan dem präglas av upprepade gäspningar.

Vad tänker den giallo-liknande mördaren ställa till med här?

Vänta nu, den där screen cap:en känner vi igen.

Mmm...pomme!

Men varför är den så röd (och pixlig) helt plötsligt?

Ha ha ha! WTF?

Skön trailer. Notera i slutet hur speakern upprepar titeln med emfas! :-D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar