What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 11 juli 2013

CONAN THE BARBARIAN (2011) USA, 106 minuter. Regi: Marcus Nispel.

 
 
Join Team Coco?

Låt pajigheterna begynna!
 
Den unge Conans öde är att bli en krigare då han föds på slagfältet, förlöst av sin far barbarhövdingen Corin (Ron Perlman). Redan i unga år dräper han orädd sina fiender men en dag överfalls hans by av Khalar Zym (Stephen Lang) och hans anhang som letar efter den sista pusselbiten till en magisk mask som ska ge innehavaren gudomlig makt. Conan tvingas bevittna sin faders död och se Khalar Zym hämta den sista pusselbiten. Som vuxen man drivs Conan (Jason Momoa) av ett outsläckligt hämndbegär och ödet vill att denna hämnd ska sätta käppar i hjulet för den sista riten som ska ge den magiska masken sin kraft.

Någon har varit lat i skalperandet.
 
Oj vad jobbigt att summera den obefintliga storyn i denna svulstiga fantasy-historia. Nåja, obefintlig är kanske att ta i men storyn känns ganska lam och klichéfylld, men inget annat var ju att vänta. Det börjar ändå rätt bra, om än pajigt, med brutala strider och en tjurskalligt duktig liten krigare i unge Conans (Leo Howard) gestalt. CGI:n ser även den väldigt bra ut med fina miljökulisser och magiska sandkrigare. Tyvärr är handlingen fylld med luckor och skådespeleriet är ansiktslöst. Momoa, som faktiskt gjorde en schyst barabar i "Game of Thrones" är inte mycket mer än en svärdsjonglernade muskelhunk och de andra karaktärerna är föga minnesvärda

Inga näsvisa skämt här inte.
 
Det är en sjuhelvetes massa action från början till slut och till en början är det som sagt ganska underhållande men efter ett tag blir man rätt uttråkad och skiter fullständigt i vems blod som flyter. Originalet med Arnold i huvudrollen ska vi inte ens försöka jämföra denna med då det var cirka 3,7 miljoner år sedan vi såg den. Nej, då föredrar vi gamla italienska barbar-rippoffs. Dessa hade i alla fall charm.

BETYG: 3/7 Ja faktiskt ett generöst betyg då det trots allt var rätt underhållande i början. Ett plus också för fin CGI.

Han är verkligen en muskelhingst!

Rose McGowan lyckas behålla visst mått av sexighet trots märklig styling.

Incestuöst ögonblick som tyvärr inte fullbordades. DÄR hade vi haft något!

Stephen Lang är faktiskt lite lik Howard Vernon.

Är det så här John Blund ser ut på tyska?*

Isch! Kåtslag YNF!

Rose McGowan måste ha somnat och därmed åkallat en viss herr Krueger.
 
Trailer
 
*Försök lista ut den referensen...
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar