What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 23 juli 2013

ROBINSON UND SEINE WILDEN SKLAVINNEN (1972) Västtyskland/Frankrike/Israel, 76 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Snarare Robinson som är slav

Robinson på stenhård moppe.
 
Robinson Schmidt (Yehuda Barkan) lever ett tråkigt liv där han tvingas lyssna på både frugans och svärmoderns gnäll samtidigt som hans boss på apoteket ständigt är på honom för hans klantiga misstag. Hans enda eskapism är drömmen om att sticka till en öde ö och leva som sin berömde namne. I sitt hem har han även ett labb där han försöker framställa preparat som någon gång ska kunna finansiera hans dröm. En dag inträffar ett oväntat genombrott.

Skäms du inte Tom Hanks att totalt sno Barkans tolkning?
 
Hoppsan! Franco ger sig på infantil fars. Hur ska detta sluta? Ja, farselementen är som ur vilken asdålig tysk komedi som helst från tidseran med otroligt lama skämt och barnsliga situationer som knappt 7-åringar skulle skratta åt. De skulle förmodligen uppskatta Bubbles föregångare i den talande schimpansen som är Robinsons assistent.

Bubbles...förlåt - Tonio - assisterar i labbet.
 
Vad vi dock uppskattar är alla nakennymfer som kastar sig i Robinsons famn och då framför allt en Andrea Rau i sin yttersta blomster. Det är mycket näst intill nakenskuttande i djungler och på stränder, vilket alltid är trevligt. Det är inte heller helt fel att se Howard Vernon i en otroligt pajig, och i dagsläget väldigt icke-PK, roll som infödingshövding som utstöter vissa exotiska fraser. Som bonus dyker han även upp i en roll som porrskådis i en film som visas i filmen. Även sleaze-gubben Paul Muller medverkar som bolagsdirektör.

"Vad fan skulle jag ge mig på ultrapajiga komedier för!?"
 
Det är förstås ändå en riktig dyngfilm detta och när det komiska består i att se ett par favoritskådisar göra bort sig i en icke-rolig komedi samt att man får viss behållning av fluktande på lättklädda damer så blir det inte något högt betyg.

BETYG: 2/7 Tyvärr är det helt enkelt för asdåligt för att nakenheten och pajigheterna ska lyfta filmen.

Howard Vernon som eldig porrstjärna.

Svettig tysk.

Det hårda robinsonlivet i bruna tangakalsonger.

Apa mot blondin i schack. Vem ska vinna?

Återigen Howard Vernon! Här som trovärdig urinvånare.

Njaaoo...det skulle vara att filmen faktiskt är slut då.
 
Hela filmen. Dubbad på ryska, för er som gillar sånt...
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar