What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 26 juli 2013

DEVIL'S ISLAND LOVERS (1974) Frankrike/Spanien, 77 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Klippt och seriöst

Skulle ni vilja ligga och titta på denna tavla vid er dödsbädd?
 
Franco-festivalen rullar vidare här på Udda Film och den här gången blev det inte riktigt som vi tänkt oss...

Guvernör Mendoza (Jean Guedes) avslöjar på sin dödsbädd för den försupne advokaten Lindsay (Dennis Price) att han satt ditt det unga paret Raymond (Andrés Resino) och Beatriz (Geneviève Robert) för mordet på hans hädangångna frus syster. Lindsay beger sig till fängelset där paret är inlåsta för att försöka rädda paret han en gång misslyckats ge ett adekvat försvar.

"Una cerveza por favor!" Advokaten är som sagt alkoholiserad...
 
Till att börja med ska vi säga att vi kollade på den spanska klippta versionen vilket förklarar varför denna rulle hade en sådan seriös framtoning. Även om den delvis var en WIP-film saknade den alla sköna element en sådan vanligtvis presenterar. Alltså berövades vi all nakenhet, rått våld och lesbiska övergrepp. Tyvärr uppmärksammade vi inte denna blåsning förrän efteråt när vi kollade in DVD:ns extramaterial där det fanns nästan en halvtimmes härligt sleaziga och våldsamma scener. Syyynd...för då hade vi redan dömt ut denna film som väldigt långtråkig.

Det blir tyvärr inte mycket sleazigare än så här i denna version.
 
Annars är detta en ovanligt välgjord film för att vara en Franco-WIP-film. Det finns även en underton av kritik mot Franco-diktaturen (nej, inte regissörens diktatur puckon!) Dessutom är Bruno Nicolais musikaliska tema rätt skönt på ett spagettiwesternvis. Man måste faktiskt ge en motvillig eloge till de som klippt ned filmen för hur de har lyckats göra den så seriös (om än pisstråkig) då de rätt skickligt klippt runt all sleaze. Nu hade de förvisso lite tur med att Franco faktiskt hade ett rätt välberättat samhällskritiskt drama runt allt slisk. Tyvärr är det ju inte detta vi vill ha av en fängelsefilm med Franco bakom rodret. Hade vi fått njuta av scenerna med tennisbollar, smisk och lesbiansim hade den här filmen blivit fan så mycket bättre!

BETYG: 2/7 Förhållandevis välgjord film men ack så tråkig då allt det göttigaste var bortklippt.

Ooooch så klipper vi!

Howard Vernon är givetvis med på ett hörn.

Givetvis blir det i alla fall en catfight.

Mer närgången än så här blir inte den lesbiska fängelsedirektören.

Notera pajig laserkanon till höger som på något vis åsamkar tortyroffret smärta.
 
Tyvärr inget videoklipp denna gång.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar