What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 13 juli 2013

DON'T MOVE (2013) Storbritannien, 14 minuter. Regi: Anthony Melton.

 
 
Fördel rörelsehindrade

Aja baja! Ni vet väl vad som händer om ni leker med sånt här?
 
Ett kompisgäng lockar fram en blodtörstig demon när de leker med ett ouijabräde. Enda chansen att hålla sig vid liv är att förbli blickstilla. Det finns dock ett sätt att komma undan - men det är kostsamt...

Just det! Så här går det.
 
"Don't Move" är brittiska produktionsbolaget Bloody Cuts senaste kortfilm och den första av deras produktioner vi ser här på Udda Film. Egentligen borde vi ha kollat in något av deras tidigare alster innan då det alltid är roligt att följa filmentusiasters utveckling. Nu blev det ju inte så utan istället serveras vi en ganska högklassig produktion med imponerande specialeffekter, snygg grafik och noggrann ljus- och färgbearbetning.

Nån från Pans Labyrint dyker upp.
 
Tyvärr är det just bara den proffsiga produktionen som är imponerande då storyn känns ganska slak och förutsägbar. Nu räcker produktionen ändå ganska långt då filmen endast är en knapp kvart lång. Desto roligare är då att kolla in bakomfilmen "Making Don't Move" där man i ett svinfalnde tempo redogör för allt från specialeffekter och casting till färggradering och musik.

BETYG: 3/7 Sevärd trots det ljumna betyget då produktionen är välgjord.

FX-snubbe från "Hellraiser" är inblandad. Syns det?

Lite onaniobjekt för teknik-geekar.
 
Hela filmen
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar