What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 15 juli 2013

PREY (2011) Storbritannien, 8 minuter. Regi: Jonny Franklin & Ben Kent.

 
 
Jakt på köttmarknaden

Bakfylla.
 
En ung man (Fergal Philips) vaknar upp efter en hård afton på krogen och minns undan för undan fragment av gårdagskvällen. Han tycks i vanlig ordning, med tveksamma metoder, ha fått med sig ett nattsällskap hem men det är någonting som inte stämmer.

Pigg, kåt och redo för nattens erotiska aktiviteter.
 
Vi spanar vidare på produktionsbolaget Bloody Cuts katalog i fel ordning. Från episod åtta (http://uddafilm.blogspot.se/2013/07/dont-move-2013-storbritannien-14.html), då de gillar att dela upp sina fristående kortfilmer i episoder, till episod tre. Vi hade väl förväntat oss en märkbart primitivare produktion men icke sa Niklas! Redan här är det ett ganska stort team inblandat och för första gången använder de den dyrare Red-kameran. Vidare begagnar de sig av en steady-cam, en kran samt avancerad make up. Även här lägger man ner ordentlig energi på grafik och CGI för att få en så teknikporrig slutprodukt som möjligt.

Åtminstone var ena parten nöjd med akten.
 
Ja, även här tycker vi att det saknas lite själ och storyn känns inte speciellt imponerade här heller. Philips känns också lite pajig i scenen där han börjar blöda från diverse ansiktsöppningar. Det är även denna gång roligare att kolla in bakom-kulisserna-materialet där man kan dregla över kranåkningar och kolla in sminköser som bygger djupa revor i skådisarnas nyllen.

BETYG: 3/7 Snygg och proffsig produktion men ingen höjdarstory.

En del män gillar vilddjur i sängen.

Är det så de ser ut dagen efter?

Äsch! Hade hon haft Libresse hade hon sluppit denna penibla situation.
 
Hela filmen.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar