What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 5 juli 2013

NUN OF THAT (2009) USA, 89 minuter. Regi: Richard Griffin.

 
 
Nun' to fuck whit!

Stereotypmafiosoitalienare.
 
Syster Kelly (Sarah Nicklin) är en nunna med humörproblem och p g a detta förpassas hon från sitt kloster för att göra bot i ett kloster för dåliga nunnor. På väg dit blir hon ihjälskjuten av ett gäng mystiska nunnor och vaknar upp i Himmelen där hon av Jesus själv får veta att hon strax ska tillbaka till jordelivet men nu som hämnande nunna i tjänst hos Black Habit-ordern vars uppgift är att straffa syndare som exempelvis maffian.

Ytterligare en med snygg lösmustasch.
 
Vi betade av ytterligare en Griffin-film av bara farten och kan konstatera att inte heller här hade regissören och hans vänner lyckats nå ända fram. Denna är givetvis bättre än "Feeding the Masses" (http://uddafilm.blogspot.se/2013/07/feeding-masses-2004-usa-85-minuter-regi.html) men tyvärr inte alls på samma nivå som "The Disco Exorcist" (http://uddafilm.blogspot.se/2013/07/the-disco-exorcist-2011-usa-85-minuter.html).

Abbedissan Debbie Rochon har hittat en skön bild på snubben från Nasaret.
 
Skådespeleriet är ganska dåligt och den ende som klarar biffen någorlunda är återigen Michael Reed i rollerna som Jesus och Djävulen. Han leder dessutom ett riktigt schyst musikalnummer och bara att vi på Udda Film benämner ett sådant som schyst borde få själva Lucifer att bli religiös. Vidare är ju detta en komedi och det kan ju bli ganska jobbigt, även om det faktiskt är lite småkul ibland. Sedan lider filmen även av riktigt billiga specialeffekter plus att musiken låter väldigt hemproducerad.

Avancerat musikalnummer i Himmelen.
 
Även om det blir ganska töntigt och amatörmässigt titt som tätt märker man ändå att filmskaparna är på rätt väg här och eftersom vi hade facit i hand visste vi ju att det skulle bli bättre än så här.

BETYG: 3/7 Småroligt trots ofta överspelad komik.

"AAAJ! Min fejkhand!!!"

Rich Tretheway baserade sin karaktär på Shelley Winters och lyckades bli slående lik.

Judisk hitman med adekvata vapen.

Där har vi den där lavalampan igen...

Tysk sex.

Papa Emeritus...III???

Nejdå. Det är bara Lloyd Kaufman i rollen som påve.
 
Trailer
 
Fejktrailern som råkade bli denna film.
 
Sjung med Jesus!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar