What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 3 oktober 2010

INSIDE DEEP THROAT (2005) USA, 86 minuter. Regi: Fenton Bailey & Randy Barbato.Legendarisk porr undersöks.

 Stjärnorna i den omtalade klassikern.

Vi får här följa tillblivelsen och turerna runt den legendariska porrklassikern "Deep Throat" eller "Långt ner i Halsen" som den hette på svenska. Det berättas om det rådande klimatet för porr i början av 70-talet, då filmen kom till, och upphovsmännen intervjuas om sin roll i det hela. Stort fokus ligger även på det häxjaktliknande åtalet för omoraliskt uppträdande mot Harry Reems, som spelade den manlige huvudrollen.

 John Waters pratar glatt om denna milstolpe i filmhistorien.

Det här är en typisk flashig reportagedokumentär som man ser 93 på dussinet av på TV. De kryddas med kändisar som gör korta och inte alltid helt betydelsefulla uttalanden, men skillnaden här är att man får se en del barnförbjudna klipp. För att addera lite extra cool-faktor använder man Dennis Hopper som berättare.

Wertheim regisserade en del p-våfflor när det begav sig. Kanske därför han vet hur man sitter på ett sexigt sätt?

Men även om detta mest känns som en lite mer påkostad "E! True Hollywood Story" går det ju inte komma ifrån att det är ett skojigt och intressant ämne. Även om det mesta behandlas väldigt ytligt, som t ex Linda Lovelaces sida av historien, så blir det en smårolig färd i det arla porrträsket. Det känns lite udda att se den gamle porrspjuvern Reems som städad kristen farbror i sin sköna soffa. Eftersom det är en härlig tidsepok dyker det även upp en hel del schyst musik i filmen.
 
Jajamensan! Visst har även Wes Craven sysslat med "aftonfilm" då det är en sån fantastisk plantskola.

Det är helt enkelt ytlig men kompetent underhållning som roar för stunden.

BETYG: 4/7 Dokumentärfilmens motsvarighet till snabbmat - ytligt och fantasilöst men härligt för stunden.

Harry Reems i det nya milleniet. Borta är porrmustaschen och de mörka lockarna.

 Linda Lovelace med sin "sköne" man/slavdrivare Chuck Traynor.
  

Här ser vi ämnet "erektion" komma på tal. 

Mannen som regisserade den banbrytande filmen - Gerard Damiano - håller liv i det erotiska  sättet att bära ett par byxor.

Erica Jong nedvärderar män med ett gott skratt. 
  
Ingen porrdokumentär utan det gamla äcklet Al Goldstein. 
  
 Harry Reems flankerad av två fans.
  
 Harry hade det lite småjobbigt med spånken ett tag.

Efter att ha dragit ut på korståg mot porrindustrin återvände Lovelace på äldre dagar då man alltid kan få in en slant om man säljer sig.

Tjolla kolla här!


PS. Vad härligt att Blogger.com har valt att göra en del "förbättringar" på sin sajt så att det tar timmar att ladda upp en handfull bilder, webläsaren kraschar och textstyckena splittras upp som om de hade träffats av en IED-bomb. Men visst förstår man dem då det måste kännas olidligt att ha en fungerande sajt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar