What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 30 oktober 2010

SEXGRÜSSE AUS DEM LEDERHÖSCHEN (1974) Västtyskland, 73 minuter. Regi: Jürgen Enz. De tyska tokerierna fortsätter.

"Breathtaking"! som de säger på utrikiska.

 Vi avslutar denna sajts oktoberfest med ytterligare en Jürgen Enz-rulle där borgmästaren Alois (Josef Moosholzer) just har gått hädan och begravs. Efter begravningen sätter sig hans fru Ilsebill (Mascha Sieger) och läser igenom hans dagbok. Till sin fasa upptäcker hon att hennes avlidne make har haft ett ganska vidlyftigt leverne och då snackar vi förstås i sänghalmen. Ilsebill lackar till på de efterlevande som bedrivit hor med hennes make men dessa svarar i sin tur med att dra tanten inför rätta för förtal. Ilsebill har dock ett trumfkort på hand...

 Idyll.

 Om jag förstått saken rätt gick det väl till ungefär så, för nu har vi lärt oss av våra misstag och fimpat all äcklig engelsk dubbning av dessa germanska sexkomedier. Om man nu ändå bara kunde få en textad version. Skit samma! Det här är ju trams i vanlig ordning och man kan nog vara glad att slippa förstå vissa av de utvecklingsstörda skämten. Det räcker ju gott och väl med allt jävla snubblande och "komiskt" minspel. Just språket är ett gigantiskt lyft från förra rullen vi kollade in ("Bottoms Up"). Helt plötsligt känner man inte längre för att slå någon på käften och den mysiga tyska stämningen återvänder och på tal om det - vilken fantastisk stämningsinledning! Vi zoomas in från en underbar vidvinkelvy av en liten bayersk by som vilar tryggt på gröna ängar vid foten av de mäktiga alperna. Byn består förstås av sköna alpstugor och den manliga befolkningen kutar omkring i lederhosen och tyrolerhattar och kvinnorna i sina fina alpklänningar. Ack, denna nationalromantik! Resten av filmen består mest av usel humor, tokig fejksex och underskön natur.

 Sysselsättning i byn.

För att vara övertydlig och en smula tjatig vill jag säga att den här filmen bara handlar om stämning för min del. Naturligtvis är den usel på alla sätt och vis men den har sköna naturliga brudar och en tyrolerfaktor som går i taket. Förutom omgivningen och kläderna (och bristen på dem) bjuds vi även med på en oktoberfest (eller något sådant då det inte ser ut att vara höst precis...) med svingande ölsejdlar och dans till ompa ompaorkester. Ja, filmen plockar helt enkelt poäng enkom på sin underbara tyskhet!

BETYG: 3/7 Skitdålig sexkomedi som ändå är så underbart tysk!

Den lokala mjölkningsstafetten är i full gång.

 Underskön natur lockar till bad.

Rena jävla rama zornmålningen! 

 En adekvat klädd zornentusiast kollar läget.

 Dessa tyskar och deras nyckelhål...

Borgmästaren var minsann en riktig elitfluktare. 

 En koklocka är ett utmärkt onaniredskap!

Sa jag toksex? Samlag med munspel, kan det vara nåt? 

 Sexuella trakasserier är populärt i Tyrolen.

 Ompa ompa.

Passion eller fylleri - you be the judge. 

 Linedance Tyrolen style.

 På 70-talet fick man lära sig att ALLA kan var med och leka.

Musiker: jävla fyllsvin! 

 Vilken ung dam skulle inte bli till sig av all denna mogna uppmärksamhet?

Hoppsan sa, vad är det för manick som hänger ner i bild där uppe i mitten?

Tjejerna har tagit på sig finaste söndagsstassen till rättegången.

Ingen trailer denna gång heller. Håll istället till godo med denna härliga musikvideo med Marc Pircher i huvudrollen. Hundra spänn på att den lokala turistbyrån har sponsrat den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar