What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 9 oktober 2010

PARIS BY NIGHT OF THE LIVING DEAD (2009) Frankrike, 12 minuter. Regi: Grégory Morin.En zombiefilm om kärlek.

 Det lyckliga brudparet.

Ett ungt par (David Saracino & Karina Testa) gifter sig, men de har knappt hunnit igenom den ceremoniella kyssen innan de kastas in i en våldsam strid mot drösvis av zombier. De unga tu är dock inga duvungar när det gäller zombieslakt så med god entusiasm skrider de till verket. Vid altaret har de dock avgett ett löfte som snart kommer att prövas då saker kärvar till sig.

 Visst är skråpukar söta? Fast det låter ju coolare när man säger gargoyles.

Vi kastas här in i en orgie av våld då zombier väller fram överallt ifrån för att försöka ta en tugga eller två av våra hjältar. Våldet är dock väldigt cartoon-aktigt och välkoreograferat, inte helt olikt sättet man styr upp en kung fu-film på. Filmen är välgjord ur ren koreografi- och kamerahanteringsaspekt och ser snudd på professionell ut. Tyvärr är CG:n ganska kass och avslöjar filmen för den lågbudget den egentligen är. Man har dock glimten i ögat och även om våldet inte är rent poetiskt som i en John Woo-film är det ändå snyggt och humoristiskt. Kärleken känns lite åt Bonnie & Clyde-hållet, trots att våra mordiska hjältar står på den "goda" sidan, och ger filmen den där lilla extra dimensionen man ofta glömmer bort när man ska göra en ultravåldsam kortfilm.

 Är det nån marvel-plasma han skjuter? Nä, bara lite kass CG.

Ja, detta är en ganska charmig film och zombie- och gore-älskarna lär knappast bli besvikna.


BETYG: 4/7 Våldsamt med glimten i ögat på rätt sätt tillsammans med en förankring i storyn ger en schyst liten film.

Det är skoj att spreja zombier med en uzi.

 Oj så naturligt zombiens nylle sprängdes!

 Varför lägga en snigel på ögat när man kan trycka in en k-pist?

 Naturligtvis - en motorsåg!

 Kända landmärken misshandlas (av dålig CG...)

Inte lika "gay Paris" som exempelvis sommaren 1940.

Man har lånat lite svensk tuff musik i den här trailern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar