What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 25 oktober 2010

ALLE KÄTZCHEN NASCHEN GERN (1969) Västtyskland, 83 minuter. Regi: Jozef Zachar.Tysk komedi d v s en oxymoron.

En "thin red line" separerar de trätande herrarna i slottet.

 Oktoberfesten på Udda Film fortsätter med en film där två herrar: en greve (Ernst Stankovski) och en överste (Sieghardt Rupp), träter om vem av dem som ska ha äganderätten till slottet de båda delar. För att avgöra tvisten beslutar de sig för att anordna en tävling där den som först sätter på en av de två kvarvarande oskulderna i staden vinner. Oskulderna Babette (Angelica Ott) och Monique (Barbara Capell) är systrar och sköter även slottsherrarnas tvätt. Deras mor smider dock planer för att gifta bort döttrarna med slottsherrarna för att på så vis säkra att slottet tillfaller någon i familjen. Samtidigt anländer Överstens fästmö (Edwige Fenech) till slottet och känner sig förbisedd och därmed börjar jaga den unge löjtnanten (Ivan Nesbitt) som även han precis anlände till slottet. Löjtnanten i sin tur deflorerar oskulderna och grumlar premisserna en smula.

Edwige Fenechs först scen i filmen. Yes!

 Ja, ungefär så rörigt som det låter är det i den här farsen och humorn är som väntat infantil. Denna gång må vi slippa bananskalet men tyvärr kommer vi inte undan det klassiska trampa-på-krattan-skämtet. Tyvärr kan man inte ens skratta åt hur dåligt det är i den här filmen. Eftersom det är en kostymfilm som utspelar sig på 1800-talet missar vi även den sköna tidstypiska klädseln. Nu gör det kanske inte så mycket då de fagra unga damerna titt som tätt kastar sina kläder och de som kollar in filmen enbart för den undersköna eurosliskdrottningen Edwige Fenechs skull lär inte bli besvikna på hennes förmåga att slänga paltorna så fort tillfälle ges. Men som vanligt blir sådana här filmer ganska tråkiga i längden trots all kvinnlig fägring, då nakenhet och mysighetsfaktorn film från slutet av 60-talet automatiskt innehar, endast räcker en bit på vägen. Dessutom är textningen bedrövlig och man kan fråga sig varför översättaren döper om hästen Klaus-Dieter till Alessio. Förmodligen har han översatt den italienskdubbade versionen som till på köpet tränger sig in i filmen under en stund och därmed pajar den tyska stämningen.


BETYG: 2/7 Långt ifrån rolig nakenfars som endast plockar poäng på fagra babes (i synnerhet då fröken Fenech) och faktumet att den är gjord i slutet av 60-talet vilket syns på ett härligt sätt.

Här har vi fröken Fenech utan kläder - igen.

Ahh! Likt härlig socialistisk eller nationalsocialistisk propaganda!

Babette är oskulden den mesta intrigen kretsar runt. Lite märkligt, då hon inte alls är lika vacker som sin syrra...

...Monique, som vi ser här.

Vad vore en tysk film utan lite femdom?

Den totala lyckan är att rulla runt i höet med en riktig horkarl. Åtminstone tycks Babette anse det.

Återigen saknas det trailer, men vad fan gör det när denna uppvisning av tysk kultur är mycket bättre?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar