What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 5 oktober 2010

DEAD END HORROR (1994) Tyskland, 10 minuter. Regi: Michael Kahlert & Martin Kalies.Ambitiös dock-gore.

Så går det när man försöker se ut som en barbiedocka!

I ett hus mördar en man hela sin familj på ett mycket blodigt vis. Många år senare söker fyra brottslingar tillflykt där. Detta är något de får ångra bittert...

Huset som Barbiegud glömde.

Ack, ett sådant jättearbete nedlagt på detta och en sådan lam slutprodukt. Det här är nämligen en riktigt ambitiös liten produktion med mycket möda och slit lagt på detaljer som kameravinklar, dito åkningar samt zoom- och skärpeeffekter. Det finns mängder av blod och gore och man har blandat stop-motion med effektiva närbilder där man till synes sysslat med fingerdocksteknik.

Inte ens en stenhård actionfigur går säker i det fasansfulla huset.

Tyvärr saknar den en stor portion charm då man bara fokuserat på flash och gore. Den är dessutom en stumfilm med musik som enda bakgrundsljud och då ganska effektlös sådan till på köpet. För att presentera skeendet har man slängt in en skylt i början som förklarar vad som hänt samt ett fåtal replikskyltar i stumfilmsstil. Kan vara en kul berättarteknik men inte här. Syftet med "storyn" är bara att snabbt rada upp ett gäng offer som skall slaktas blodigt och placerar man inte dessa inte något intressant sammanhang blir det ju inte speciellt spännande.
 
Rena rama "Evil Dead" när gigantiska rakbladsköttyxor flyger omkring!

Jag tycker det är synd att man lagt ned ett sådant jobb på den här lilla filmen och varit för lat (?) att göra den intressant. Vilket slöseri! Tekniskt sett har ju de här grabbarna verkligen talang. Fantasi tycks dock saknas. Bättre manus och ljudläggning kunde ha lyft den här rullen enormt.

BETYG: 3/7 Fantastiskt tekniskt jobb men fullkomligt fantasilöst innehållsmässigt.
 
Vad är det för ogudaktig skepnad som närmar sig???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar