What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 23 oktober 2010

GAUDI IN DER LEDERHOSE (1977) Västtyskland, 60 minuter. Regi: Jürgen Enz.Tyskt buskissnusk!

Ah! Härlig avkoppling att sitta och mysa med en bira i det bayerska landskapet.

 Vi lämnar nu blaxploitation-temat och kastar oss in Udda Films oktoberfest! Yes, månaden till ära måsta vi ju naturligtvis fördjupa oss lite i det "bästa" våra ultraariska vänner har att bjuda på i filmväg. Än så länge är det inte klarlagt hur långt utanför Bayerns gränser vi ska sträcka oss. Det är väl en humörfråga. Vi börjar med jobbigast tänkbara variant: En otextad sexkomedi där de till på köpet talar dialekt.

Vår vän Karl besöker en syndig butik i storstan. Notera hur lik han är en viss Manuel.

 Drängen Karl (Sepp Gneissl) tar sig in till storstaden München för att hämta paret Trudchen (Christa Abel) och Onkel Fritz (Karl Schwarzmayer) som just anlänt från Berlin. De ska hysas in på storbonden Franz (Frithjof Klausen) lantgods.. Det visar sig snabbt att paret är ena riktiga swingers och deras syndiga leverne tycks smitta av sig vart de än drar fram.

Som brukligt är i dessa snuskbutiker börjar personalen att uppträda utmanande. Notera även att Bert Miltons imperium finns representerat på hyllan bakom.

 Yep, det var vad jag lyckades luska ut på min oerhört knackiga skoltyska med vars hjälp jag endast kan snappa upp enstaka ord. Nu är det väl mer handling än ord i den här filmen och dialogen känns väl inte så oerhört väsentlig. Jag får en stark känsla av att detta är en porrfilm som klippts ned ordentligt för att hamna mellan sedlighetens ramar. Längden på filmen är ju en tydlig indikation om inget annat. Alltså är det en censurerad gladporrfilm vi har fått på halsen. "Glad"-delen representeras i vanlig ordning av otroligt låg buskishumor och jag brukar föraktfullt tala om bananskalshumor för att beskriva företeelsen. Här har vi faktiskt bokstavlig bananskalshumor då det halkas friskt på nämnda skal. Vi bjuds även på fantastiskt kitschig dansbandstyrolmusik och ett knippe människor vars utseende skulle få varenda moderedaktör att vilja öppna privata gaskamrar för slakt av icke-attraktiva. Allt ovanstående tycker jag är ganska charmigt. Ja, jag kan t o m le åt neandertalhumorn då den faktiskt hör denna genre till. Att damerna sedan inte är speciellt snygga och t o m har hår under armarna (nu spydde väl Sofia Fahrman och hennes anhang) känns så där härligt tyskt!

Storstadsparet släpar med Karl på strippklubb det första de gör.

 Nu fattade jag som sagt inte så mycket av vad som sades och de nedklippta sextokerierna blev lite tradiga i längden, men jag vill ändå ge en eloge till den underbart mysiga tyska tyrolerstämningen och att se män i lederhosen gör ju varje människa glad. Därfår fär den här rullen ändå:

BETYG: 3/7 Lite långtråkigt när man kollar sönderklippt film som man dessutom inte förstår dialogen i. Ändå skön atmosfär och lagom dos tyskhet!

Läsa tidning och knåda bröst är ett sätt tyskarna försöker blanda humor och sex. Kom igen! De försöker ju...

Här har vi mer humor på toppnivå: Byfåne ramlar helt utan anledning av cykel.

Det här är väl en fetisch om något: att onanera i ett par lederhosen!

Trampa i bajs är alltid skoj.

Den undersköna naturen får ju alltid lustarna att svalla. Fattas bara att nån börjar blåsa i ett horn...

Gud, vilken stilig karl Karl är, i sin tyrolerhatt, sina lederhosen och David Letterman-strumpor.

Här snackar vi lederhosen! Sen pågår nåt annat också...

Hoppsansa! Bajs i nyllet. Såklart, det är ju tysk film!

There's plenty more where that came from!

Ja det är klart att det finns vackra nakna män i filmen också.

Så var det den där fördömda male gaze igen...

Tyvärr blir det inget smakprov från filmen men passa på att njuta av lite skön tysk oktoberfestmusik i bästa ompa ompastil!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar