What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 29 maj 2013

EL PADRINO (2004) USA, 126 minuter. Regi: Damian Chapa.

 
 
El Pinsamhetsminister

Vägen mot en brottslig karriär går genom en knäckt näsa och en Justin Bieber-frilla.
 
En liten pojke influeras starkt av sin korta tid tillsammans med sin kriminelle far och växer upp för att fortsätta i faderns fotspår. Den nu vuxne Kilo (Damian Chapa) går från blygsam knarklangning till att bygga upp ett nationellt drogimperium.

Jennifer Tilly introduceras.
 
Damian Chapa hade sin kvart i "Blood in, Blood out" och förutom att spela i en mängd B-filmer har han även gett sig på regisserande och då kan det se ut som i denna film - pinsamt och skrattretande. Det vimlar av kända skådespelare i denna tågkrasch till film och man kan förstå att de lockas att agera som utvecklingsstörda maneter när manuset är hårresande och regin rysningsframkallande pinsam. Värst är den alltid sexiga Jennifer Tilly som totalt överspelar i rollen som colombiansk (!!!) gangsterbrud. Ge genast 15 oscarstatyetter till castingen! Hur tänkte man här? Fröken Tilly väser t o m fram en del fraser på spanska med en skön amerikansk brytning. Lysande! Vi får väl helt enkelt anta att Chapa har ett bultande smygstånd för Jennifer och till varje pris ville ha henne i filmen och vem kan klandra honom? Vi måste ju även nämna en gång oscarsnominerade* Gary Busey i rollen som seriemördarpedofilen Lars. Ha ha ha. Ja, han spelar helt enkelt sig själv - en total galenpanna**. Addera sedan amatörmässiga våldsscener som skulle få vilken lågbudget-tv-serie som helst att se proffsig ut och ni får en pajasproduktion utan dess like.

Misshandel: om en klåpare får regissera.
 
Trots alla tokiga pinsamheter balanserar den här filmen hela tiden mellan dåligt värdelös och skojigt värdelös. Den är ju så fruktansvärt lång och när det saknas rytm och känsla blir lite segt mellan fnissen. Ibland skruvar man bara obekvämt på sig när denna film sååå gärna vill vara "Gudfadern" eller "Goodfellas" men när den i klimaxet vill vara "Scarface" ja då gapskrattar man.

BETYG: 4/7 Pinsam som få och segt lång men vissa kalkondetaljer lyfter denna film och särskilt klimaxet som tippar betyget i positiv riktning.

Tillys karaktär praktiserar lite good ol' nekrofili.

Den vanligtvis mesige Robert Wagner som smutsig advokat.

Faye Dunaway och Kathleen Quinlan hämtar gärna en lönecheck från denna film.

Gary tokar till det!

Varför så förvånad Stacy? Du har ju varit med i mängder av skitproduktioner förut.

Garys karaktär Lars skallrar tänder av upphetsning. Måste vara ett av Garys rutinerade skådisknep.

Brad Dourif blandar högt och lågt i karriären. Gissa vad detta är.

Förmodligen ville många av Garys medtävlare i "Celebrity Apprentice" göra så här.

Jennifer har lagom längd på MILF-klänningen så den lycklige skådisen inte behöver lyfta mycket på den för att placera sin hand på rätt ställe.

Värst vad den där halstatueringen stramar märkligt Damian.

Sal Lopez är latinovärldens svar på Iggy Pop!

Jennifer Tilly skådespelar.

Tiny Lister verkar milt upprörd.

Någon som kanske retar sig på Tillys lolitaröst? Här lyckas hon även överspela sin död.

Episk avslutning.

Detta, kära vänner, är pricken över i:et.
 
Trailer
 
*Han lever fortfarande på denna merit han fick för sin roll som Buddy Holly 1978. Särskilt när han paraderas som tokstolle i diverse amerikanska reality-såpor.
 
**Nej, vi menar inte att Gary är en seriemördarpedofil - endast en galning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar