What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 21 maj 2013

TEXAS CHAINSAW 3D (2013) USA, 92 minuter. Regi: John Luessenhop.

 
 
The saw is family...

Hmm, undra om regissören gillar Tania Raymondes bakdel?
 
Heather (Alexandra Daddario) ärver en dag ett hus i Texas av en mormor hon inte visste hon hade. Den plågsamma upptäckten att hon är adopterad är dock inget mot vad som komma skall när hon beger sig till Texas med ett gäng vänner för att inspektera arvet.

Eller är det en slump..?
 
Hollywood dammar återigen av gamle Leatherface och hans familj för att skrämma tonåringar världen runt. Det där med 3D i titeln kan vi lämna åt biopubliken och folk med adekvata TV-apparater. Vi kollade en klassisk 2D-version men märkte tydligt när man avsåg ge publiken en "hisnande" 3D-upplevelse med flygande motorsågar i bild. Att skrämma tonåringar, som vi nämnde ovan, är verkligen nyckeln här då denna gamla klassiker har gått från att 1974 vara en brutal indiefilm till att nu bli en typiskt förutsägbar hollywood-slasher med samma gamla uttjatade chockeffekter och unga kåta tonåringar, men trots en amerikansk R rating väljer man att fimpa all T&A som om man hade hoppats få en PG13 rating istället, trots all ultra-gore. Nåja, vi är väl snart där då bröstvårtor alltid varit hemskare att se än när någon blir levande flådd.

Kanske inte.
 
Ja, ni anar vilket kommersiellt crap detta är trots all gore. Med det sagt är det ändå hyfsat underhållande och filmen har en schyst look så vi känner oss överseende med den äckliga hollywoodifieringen av detta franchise till film. Vi pendlar faktiskt mellan en 3:a och 4:a i betyg ända tills vi ser den obligatoriska scenen efter eftertexterna...

BETYG: 3/7 Yes, hollywood-pinsamheterna sänker som väntat denna film. Kan vara kul om man inte sett dessa slasher-grepp till leda.

Nä va?

Den där killen!

Work dat saw!

Jaha, Tania igen.

Videotelefonins fördelar.

Face lift.

Syslöjd.

Nä du, trots dubbelhäftande tejp på silikontuttarna blir det ingen PG13 rating här inte!
 
För er som gillar ond bråd död har någon här klippt ihop alla dödsscener. Genom att filma av TV:n...
 
Den obligatoriska pinsamma scenen post-eftertext. Uppenbarligen är det just hollywoods målgrupp som har filmat av detta klipp av skrattet att döma. Tönt...
 
Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar