What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 6 maj 2013

MORID HIJOS DE PUTA (2006) Spanien, 21 minuter. Regi: Adrián Cardona.

 
 
Inte där än...

Dög inte skåran som den var?
 
Partyglada ungdomar väller in på Ibiza för fest, droger och sex men lokalbefolkningen är inte förtjusta i ödeläggelsen ungdomarna åstadkommer och bestämmer sig för att släppa lös en hämnare av rang.

Stereotypfjollor.
 
Ett tidigare verk av folket bakom sköna splatterkortfilmer som "Brutal Relax" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/10/brutal-relax-2010-spaninen-15-minuter.html) och "Fist of Jesus" (http://uddafilm.blogspot.se/2013/03/fist-of-jesus-2012-spanien-15-minuter.html) och nyckelordet här är "tidigare" som i "dåligt". Ja tyvärr. Här hade man ännu inte hittat formeln för en lyckad och rolig kortfilm. Det är inte de dåliga gore-effekterna och amatörmässigheten som är det stora problemet utan bristen på känsla för scenlängd och det (även i sammanhanget) supertunna manuset. Redan här kan man förstås se influenser av "Bad Taste", "Story of Ricky" m fl men på ett dåligt sätt. Man ville mycket med ultravåldet och humorn men det är helt enkelt inget roligt.

BETYG: 2/7 Ganska svag tvåa dessutom. Vi med facit i handen vet dessbättre att det blev mycket bättre än så här.

Innovativt knarkande.

Make up-FX av rang!
 
Trailer
 
Hela filmen. På spanska utan text...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar