What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 maj 2013

SEXUAL CHRONICHLES OF A FRENCH FAMILY (2012) Frankrike, 82 minuter. Regi: Pascal arnold & Jean-Marc Barr.

 
 
Generationer av sex

Romain filmar sig själv när han...ja...
 
När yngste sonen Romain (Mathias Melloul) i en fransk familj blir påkommen med att masturbera under en biologilektion vill modern Claire (Valérie Maës) öppna upp en dialog om sex med familjen.

Farfar gör givetvis inget annat än löser sudoku.
 
Naturligtvis är det alltid spännande med en vanlig spelfilm som innehåller riktiga sexscener. Ska man hitta en bra balans mellan det reguljära skådespeleriet och sexscenerna? Är sexscenerna relevanta? Är de heta? Som vanligt är det i slutändan inte alls så spännande som man föreställer sig.

Någon sitter framför datorn...
 
Det känns som om det här är en film som vill hyllas för att den lyfter fram sexuell öppenhet och pekar på naturligheten i att alla generationer är intresserade av sex. För oss känns det väl snarare som att man sparkar in en öppen dörr och på köpet får möjligheten att göra en kontroversiell sexfilm. Det är nämligen väldigt mycket sex i den här filmen och det känns väl knappast befogat hela tiden. Tonen mellan alla erigerade penisar är lättsam och fokus är på yngste sonen som vill bli av med sin oskuld. Det är väl knappast någon spoiler att han slutligen lyckas med det - i ett långt, utdraget och fumligt samlag. Filmens klart långtråkigaste scen. Hade filmen varit mycket längre hade det nog blivit riktigt segt men den känns ändå rätt okej i detta format om än förgänglig. En detalj som var lite små-creepy var dynamiken mellan modern och äldste sonen (Nathan Duval) som kändes borderline incestuös på ett väldigt subtilt sätt.

BETYG: 3/7 Inget att hetsa upp sig över, både bokstavligt och bildligt talat, men ett okej tidsfördriv.

Yep! Bäst att rensa här.

Konstig min flickan har. Vad gör hon?

Men farfar!!!

Givetvis har även mamma och pappa sex.
 
Trailer
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar