What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 23 maj 2013

VILLA CAPTIVE (2011) Frankrike, 78 minuter. Regi: Emmanuel Silvestre.

 
 
I Spit on Your Grave Light

Franskt temperament.
 
En dag får Jérémie (Dario Lado) en ny granne som visar sig vara en fransk porrstjärna som tröttnat på branschen och nu stuckit hit till Florida för att börja på ny kula. Tyvärr har Jérémie kompisar av tveksam karaktär som känner igen fransyskan som Lucy Lust (Liza Del Sierra) och genast planerar att råna henne. Inbrottet hos henne som snart följer går överstyr när hon och Jérémie, som just varit ute på dejt, kommer hem innan busarna stuckit och nu blir hållna gisslan.

Varför har man inte sådana här grannar istället?
 
Omslaget till filmen gör gällande att detta skulle vara en korsning mellan "I Spit on Your Grave" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/02/i-spit-on-your-grave-1978-usa-101.html) och "Martyrs" (http://uddafilm.blogspot.se/2013/01/martyrs-2007-kanadafrankrike-95-minuter.html) och tror man det lär man bli grymt besviken. Visst lånas det friskt från den förstnämnda filmen, komplett med utvecklingsstörd förövare och allt men den enda likheten med den utmärkta sistnämnda är att den är fransk. Detta är egentligen en ganska medioker historia med jätteluckor i handlingen och väldigt endimensionella och korkade karaktärer. Även om Liza Del Sierra presterar bättre än vad vi fördomsfullt förväntar oss av en porraktris tillåter inte manuset henne att agera trovärdigt. Hennes karaktärs hånskratt vid busarnas motgångar känns lika utvecklingsstört som den förståndshandikappade brodern till en av busarna då det tyder på en märklig brist på självbevarelsedrift efter att ha blivit grovt misshandlad och våldtagen flera gånger.

Utvecklot blir ledset när han inte får ta bilder på porrstjärnan. Who can blame him?
 
Nåja, varför bry sig om sådana detaljer när man gör en rape-and-revenge-film? Vi får ju en överväldigande dos av sadism och våld samt blir garanterade en nakenparad utan dess like då en av huvudkaraktärerna spelas av en porrstjärna! Eller? Inte direkt. Faktum är att det är relativt milt våld i förhållande till genrestandarden och fröken Del Sierras vackra lekamen blottas endast vid ett fåtal tillfällen och då som hastigast.

"Jaså, jag fick inte ta bilder på dig sa du?"
 
Nu låter det förstås som om vi skulle vilja öppna filmens DVD-omslag och fisa i det men det är faktiskt ändå en rätt underhållande film och den är snyggt filmad. Vi lät oss dessutom inte luras av lögnerna på omslaget och hade ganska låga förväntningar. Att dessutom Liza Del Sierra ser ut som en sexig variant av Christina Ricci anno "Buffalo '66" gör ju absolut ingenting och får oss nästan vilja kolla upp hennes andra skådespelarinsatser i flmer som: "Facial Overload 2: MILF Edition", "Battle of the Asses 4" och "Cum Fart Cocktails 9". Eller kanske inte...

BETYG: 4/7 Förvånansvärt högt betyg för denna mediokra film men det är så vi rullar här på Udda Film.

Sa du att det var en rape-and-record-film?

Trädgårdsarbete suger.

Vad i allsin dar gör han?

Death by pärm med snuskbilder!
 
Trailer som är mer som en snabbgenomgång av hela filmen. Klipparen var uppenbarligen seg den dagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar