What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 31 maj 2013

THE BLOODSUCKER LEADS THE DANCE (1975) Italien, 95 minuter. Regi: Alfredo Rizzo.

 
 
The WHO leads the WHAT???

Aktriserna lebbar och något creep tittar på.
 
Greve Marnack (Giacomo Rossi-Stuart) förälskar sig i aktrisen Evelyn (Patrizia Webley) och bjuder henne och hennes kollegor till sitt slott på en ö. Det visar sig att grevens släkt har en makaber historia där både hans far och farfar har skurit huvudet av otrogna fruar. En natt bryter en storm ut vilken isolerar våra vänner på ön och samtidigt börjar någon skära huvuden av kvinnfolket...

Jaha, det var bara Italiens svar på Petter Settman.
 
Den här filmen är väl mest känd för att ha en av filmhistoriens mest missvisande titlar som på ett övertydligt sätt antyder att det skulle vara en vampyrrulle. Inget kunde vara längre från sanningen då det istället är en flygolycka till film som går från att vara: ett lättsamt erotiskt drama till - en mordthriller - och slutligen en slags Agatha Christie whodunnit. Manuset, eller bristen på det, är en katastrof och storyn tycks nästan ha hittats på under inspelningen. Vidare bjuds vi på Franco-aktiga fokusproblem, skön dubbning (till det lama skådespeleriet) och härliga inklippsbilder på stormigt hav som är svartvita och ser ut att komma från någon journalfilm från andra världskriget!

Greven tycks trivas flankerad av ett par skådespelarslampor.
 
Mördandet får vi vänta en timme på då man lagt allt krut på sexet och vi råkade nu dessutom se XXX-versionen där vi utsätts för den klassiska kvalitétsförändringen när hardcore-sexet ska dra igång. Naturligtvis visar dessa plötsligt lågkvalitativa bilder inte mycket av aktörernas ansikten då, som ni redan har gissat, porren endast är inklippt. Åtminstone får man i den här versionen något att relatera till titelns "-sucker"...

Varför ser husan så förbryllad ut?
 
Även om det på vissa ställen är komiskt med uselheten, scenografin är fin och eurosleazen alltid framkallar skön stämning är det här en rätt långtråkig historia. Särskilt slutet med Femi Benussis enormt utdragna "monolog" för att desperat knyta ihop säcken drar ned betyget på denna rulle.

BETYG: 2/7 Tyvärr kan varken eurosleaze eller pajighet rädda detta spektakel till film.

Aha! Naturligtvis p g a det plötsliga kvalitétsskiftet i filmen.

Öns Joe Cocker fluktar på.

En Mike Monty-lookalike blir irriterad när faster kommer in mitt i hans samlag med Krista Nell.

Jaha, är det slaget om Atlanten anno 1941 helt plötsligt?

Butlern finner salighet i den Goda Boken.

Vad i helvete får Peter Settman att fullkomligt omotiverat stirra så? (Nej, vi får aldrig något svar.)

Ja till slut blir det lite sånt här.
 
Tyvärr inget videoklipp denna gång. :-(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar