What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 juni 2013

I'M STILL HERE (2010) USA, 107 minuter. Regi: Casey Affleck.

 
 
Gammalt skämt

På ett välgörenhetsevenemang med ett kännt Lakers-fan.
 
Joaquin Phoenix tillkännager under ett välgörenhetsevenemang att han kommer dra sig tillbaka från sin framgångsrika skådespelarkarriär för att istället satsa på sin sanna kärlek - hiphop. Vi följer tätt denna transformation genom Casey Afflecks kamera.

J.P. släpper bomben.
 
Så herrarna Phoenix och Affleck bestämde sig för att spela mediavärlden ett spratt genom att fejka den förstnämndes till synes märkliga karriärval och samtidigt "dokumentera" detta. Själva grejen är kul då hollywood-parasiterna inte är sena att spotta på någon det går utför med och därmed blir grundlurade. Phoenix engagemang är också beundransvärt då han spelar den här rollen i verkligheten och ibland behöver ta till sina bästa improvisationsfärdigheter för att vara trovärdig.

Time to get biz-ay!
 
Grejen är bara att filmen inte är speciellt rolig, särskilt inte när man vet att allt är fejk. Han är ju inte direkt någon Borat som konfronterar folk och deras fördomar på ett skitroligt vis utan bara ett porträtt av en tragisk kändis. Faktum är att hans legendariska framträdande på Letterman, som f ö är med i filmen, var mycket roligare än själva filmen. Så man kan applådera tanken och Phoenix dedikation men så briljant som folk vill ha den här filmen till är den inte.

BETYG: 3/7 Phoenix är bra mycket trovärdigare i denna film än när han spelade Johnny Cash men filmen är inte direkt superkul.

Lite horseplay med polaren.

Lite kola.

Partaja med horor.

Ligga med horor.

Ben Stiller försöker locka tillbaka J.P. till skådiskarriären.

Joaquin gör sig fin.

I studion med Diddy.

J.P. läxar upp en murvel.

Legendary.

Vissa polare tröttnar på Jaoquins respektlösa beteende.

Någon idiot som tycker sig ha mandat att tycka till.

Ett gig spårar ur.

Method acting.
 
En liten trailer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar