What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 29 juni 2013

THE BLINDNESS OF THE WOODS (2009) Argentina, 12 minuter. Regi: Martin Jalfen & Javier Lourenco.

 
 
Ensamheten i Kiruna

Typiskt kirunabor.
 
I de kyliga skogarna utanför Kiruna bor den blinda flickan Ulrika (María Paula Pichersky). Kylan är dock inget problem jämfört med den stora ensamheten. En dag knackar det dock på dörren.

Men en dag knackar det på dörren.
 
Vad härligt att det görs filmer i Argentina om den svenska glesbygden! Inte nog med det. Det görs på det mest originella och gulliga vis dessutom. Skådespelarna är klädda i tyg för att se ut som dockor och miljön är delvis gjord av små modeller. Man kryddar även med söta animerade fåglar. Mycket vackert.

Sexy time!
 
Det roliga är dock att man väljer att göra en slags homage till svenska och tyska sexfilmer från 70-talet, komplett med heta sexscener ackompanjerade av sexig wah wah-gitarr och eisensteinska bildaforismer. Man gör helt enkelt skäl för sin slogan "cute porn", även om vi inte direkt skulle kalla det porr utan snarare softcore.

Hoppsan, ett flukto!
 
Mitt i allt sex finns även en historia om längtan, åtrå och svek. Slutet känns en smula bitterljuvt och vemodigt vilket bara adderar ytterligare en dimension till den här fina lilla filmen.

BETYG: 6/7 Välgjort, gulligt, roligt och gripande. Snyggt jobbat!

Bedårande.

Nakenlycka.

På't igen bara.

Voyeur-nallen igång igen.
 
Hela filmen. Titta då!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar