What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 juni 2013

SATURDAY NIGHT SPECIAL (1976) USA, 62 minuter. Regi: Sam Bloch.

 
 
Udda Film goes porn...typ.

Anslaget i en film är mycket viktigt. Denna rulle inleds med 7-8 minuters hångel...
 
Ett gäng småskurkar får i uppdrag att utföra en juvelstöt men när saker inte går planenligt förvandlas situationen till en depraverad kidnappning istället.

Skön hård ljussättning.
 
Detta är en extremt förvirrad historia som från början tycks ha filmats som en softcore-rulle, detta trots medverkan av en sådan porrikon som Jamie Gillis. Man har sedan slängt in penetreringsnärbilder i sexscenerna. Problemet är bara att könen inte matchar skådespelarna vilket blir plågsamt tydligt då en och samma kvinnliga skådis representeras av två helt olika trimmade kön. Detta är ändå bara en bråkdel av vad som är fel med denna totala kalkonrulle som brister i alla aspekter av filmskapande.

Här våldtas det så peruker ryker.
 
Allt ljud är dåligt pålagt i efterhand med några undantag som t ex när en av skurkarna talar i telefon med uppdragsgivaren och tanken här är väl att man ska höra vad den senare säger men det gör man ju förstås inte vilket då ger en väldigt givande upplevelse. Apropå ljud är musiken filmens höjdpunkt. Man drämmer på hårt med tuff psychrock och en låt låter förvillande likt Uriah Heep! Vi på redaktionen har inte stenkoll på sagda bands katalog så vi kände inte igen låten men soundet är väldigt Heep. I en lam lesbisk scen bjuds vi på ett roligt elektroniskt stycke som påminner om en billig variant av Beatles "Tomorrow Never Knows". Skoj!

Den absolut värsta form av sexuell misshandel: Bröstknådande i flera minuter.
 
Yes, det här är riktigt uselt med för långa sekvenser där inget händer, förvirrad klippning och peruker som ramlar av mitt i scener. Stundom tråkigt stundom skoj.

BETYG: 3/7 Total kalkon med infogat sex, peruker och inkompetent filmteam. Lite småskoj emellanåt.

Gimme yo best rape face Jamie.

Bossens flickvän är inte nöjd efter nyss avslutat samlag utan knallar in till en gisslan för lite mer stock. Notera skön inredningsdetalj i bakgrunden. Classic!
 
En ganska poänglös sekvens som någon lagt ut. lite skön musik är det i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar