What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 23 juni 2013

OUTPOST (2012) Danmark, 13 minuter. Regi: Esben Halfdan Blaakilde.

 
 
Ensam är pest

Avkrok.
 
Året är 1991 och det sovjetiska imperiet faller. På en avlägsen utpost beordras den ensamme soldaten (Asbjørn Krogh Nissen) att förstöra allt av militär vikt innan han kan bege sig hem till sin familj. Något går dock fel...

Radioaktivitetestetik: grönt sken.
 
Tadaa Film är ett gäng unga grabbar som kastat sig in i filmbranschen med den här lilla kortfilmen och visuellt är det väldigt snyggt med coola kameraåkningar och en snorricam* på huvudrollsinnehavaren. Därtill har man hittat en schyst inspelningsplats, man har fått till bra gore och även grafiken är snygg.

Återigen nej - det är inte ett avsnitt av "Fråga Olle" eller något annat lustigt.
 
Tyvärr blir det lite väl teknikbögigt, som det lätt kan bli med ett gäng unga grabbar, där man går all in på det flashigt snygga och glömmer den väsentliga storyn. Nu är det ju inte det lättaste att koka ihop en smart historia på 13 minuter men den här tunna storyn känns väldigt förutsägbar. Därför blir det bara Halfdan...förlåt - halvdant - med denna debut. Grabbarna har dock en lovande framtid.

BETYG: 3/7 Snygg liten rulle men något tunn på manussidan.

Ibland kan det kännas överväldigande läskigt för en skådis att ha en snorricam på sig. Kolla bara in Asbjørn här.

Det blir lite mus i filmen också.

När en radioaktiv zombie inte får äta på 20 år färgas hans hår goth-rött.

Lite gut munching.

Snygg grafik som sagt. Ti hi hi, fniss fniss...
 
Hela filmen!
 
*Kamera som är monterad på skådespelarens bröst vilken ger statiska bilder på dennes ansikte.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar