What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 6 juni 2013

MICKEY MOUSE IN VIETNAM (1968) USA, 1 minut. Regi: Lee Savage.

 
 
Ni gissade rätt

Argument som håller än idag.
 
Musse Pigg blir lockad av äventyret armén erbjuder.

Off to war!
 
Detta måste vara den mest förutsägbara filmen vi sett här på Udda Film och med det sagt är det knappast någon spoiler alert när vi berättar att Musse tar värvning, sätter sig på en båt till Vietnam, går iland och blir skjuten i huvudet. Vi ser dock inga problem med det då budskapet är kort och koncist. Dessutom får man sätta kortfilmen i sitt sammanhang. Den är ju trots allt gjord 1968 - mitt under brinnande vietnamkrig. Givetvis är det skitkul att Musse Pigg innehar huvudrollen då Disney är ökända för att vilja skydda sitt skenheliga varumärke och givetvis ryktas ha försökt förgöra alla kopior av denna lilla film. Nu är det väl inte bara för att jävlas med Disney som Savage och producenten Milton Glaser använde Musse Pigg. Figuren är ju även synonym med USA vilket passar utmärkt i sammanhanget. Skojigt och gulligt!

BETYG: 4/7 Filmen bjuder på samma humor som S.O.D.:s "The Ballad of Jimi Hendrix". Kort och koncist, med skillnaden att det här finns ett budskap.

Äventyret väntar.

"Hellooo Vi-et-naaam!"

Oops.

Ingen posttraumatisk stress här inte.

Gore.
 
Även om filmen åter finns på YouTube vägrar den dyka upp i videosökningen så kolla in den här istället.
 
Här har ni ovan nämnda ballad.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar