What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 25 juni 2013

THE VATICAN EXORCISMS (2013) USA, 76 minuter. Regi: Joe Marino.

 
 
The Blair Witch möter Satan

Jaha? Jamen då så!
 
Joe Marino reser till Italien för att dokumentera Satans inflytande i självaste Vatikanen samt filma några riktiga exorcismer.

Galningen Rafael Edholm? Nä, det är vår ciceron Joe.
 
Här har vi alltså en film som utger sig för att vara en dokumentär men redan i första scenen blir det plågsamt uppenbart att detta är en billig skräckfilm som tar "Blair Witch Project"-konceptet in i 2010-talet och då alltså ger sig in i den populära satansgenren.

Joe har fått filmstöd till att semestra i Rom. I bakgrunden skymtar ung dam med välfyllda hot pants.
 
Problemet är väl främst att Joe Marino inte är en speciellt duktig skådespelare och hela hans agerande framför och bakom kameran känns konstlat och tillgjort. Det känns även ordentligt töntigt när "dokumentär-teamet" ligger på lur och smygfilmar en svart mässa samt när de dokumenterar den sista exorcismen där "offret" egentligen är någon slags professionell gummiman som vrider och vänder ut-och-in på sina leder, samtidigt som man har lagt på sköna ljudeffekter av knakande leder och ben...

"Smygbilder" på svart mässa. "Naaatten går tunga fjääät..."
 
Det enda läskiga är den olidliga väntan på chockeffekter när ett bedrägligt lugn råder. Irriterande. Nej, detta är ingen höjdare.

BETYG: 2/7 Uppenbar fejkdokumentär som dessutom är rätt förutsägbar. Ändå är vi generösa med betyget då vi sett betydligt värre skräp.

Nunna som spejsar ut.

Dokumentär i Kojak-stil.

Den där Asmodeus är en vig jävel.
 
Trailer som inte dök upp i Blogger.com-sökningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar