What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 5 september 2012

DEAD RESIDENCE (2007) USA, 21 minuter. Regi: Jared Balog.???

Myspysbelysning i TV-studion.

En zombieepidemi har brutit ut i norra delen av staten New York och myndigeterna har satt zonen i karantän. Man skickar in specialstyrkor för att lokalisera överlevande men teamet vi följer råkar snabbt i trubbel.

Jamen vad fint green screen-arbete!

"Öh! Vi gör en zombiefilm!"
"Jaa! Skitbra idé!"
"Vad ska den handla om då?"
"Skit i det. Nu kör vi!"

Ja ungefär så kan förmodas att skaparna av denna fullkomligt poänglösa smörja resonerade. Okej, detta är en total amatörrulle så lite hygglig kan man väl vara i sin bedömning? Nej! Inte när man totalt skiter i att ha en poäng med filmen. Det här är inga lekfulla gore-killar med en kamera som försöker leva ut sina vilda zombiefantasier utan faktiskt vuxna människor som försöker skådespela - och då givetvis misslyckas fatalt. Det är ett ganska ambitiöst projekt med CGI, makeup-fx och en hel del statister. Synd då att CGI:n ser ut som från ett hyfsat dataspel från 80-talet, att zombierna ser ut att ha ramlat ut från buttericks samt att statisterna förmodligen är dittvingad släkt. Pistolljudeffekterna låter riktigt löjliga och goren är sorglig. Det värsta med filmen är ändå att den korta resumén ovan faktiskt beskriver ALLT som händer. "-SPOILER ALERT-" Ja, en av soldaterna får ett par fingrar avbitna och en av dem blir biten och dör. Sen är de omringade av zombier men man hör extraktionshelikoptern komma för att hämta dem - SLUT. Ehh...jaha? Och sen då??? Vad ville ni säga med det, era jävla puckon? Nä, återgå till era telemarketing-jobb istället pappskallar.

BETYG: 1/7 Mer poänglös skit får man leta efter. Tänk ut ett slut på filmen nästa gång, dumjävlar!

Ypperlig CGI!

Skön zombie med platinablond peruk.

Sega fingrar.

Zombie med hockeyfrilla och blåbärssylt i nyllet.

Vilken tur ni har! Här har ni hela skitfilmen. Dock drygt 5 minuter kortare. Eftertexterna har speedats upp...


1 kommentar:

  1. Just a note to the author of this blog. The writer, director and effects were all done by Jared Balog when he was only 16 years old. I would say not too shabby for someones first piece of work.

    SvaraRadera