What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 11 september 2012

GOING UNDER (1998) USA, 53 minuter. Regi: William Hellfire.

 
 
Ja det gör man verkligen...

Det är kul att kolla på folk som kollar på film - i 10 minuter...
 
Två tjejer sitter och kollar på skräckfilm när ett pervo smyger sig in i deras lägenhet för att sedan tvinga dem att kloroformera varandra.

Pervo i dålig second hand-ekipering dyker upp.
 
Ja, här har Factory 2000* nått nya bottnar i filmskapande. Vi på Udda Film, och ni som orkar läsa denna sajt, minns "höjdarna" "The Duct Tape Killer" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/11/duct-tape-killer-1998-usa-76-minuter.html) och "The Silver Mummy"
(http://uddafilm.blogspot.se/2012/01/silver-mummy-2004-usa-50-minuter-regi.html) som erbarmligt utdragna amatörfetischepos men denna film tar priset. Det händer inte ett skit i rutan då vi först tvingas genomlida när Chelsea Mundae (Mistys mindre vackra, talanglösa och okarismatiska syster) och Leslie Loves "skådespelar" att de tittar på skräckfilm. Därefter dyker Hellfire upp i rollen som pervot och tvingar de båda tjejerna, på ett inte allt för övertygande sätt, att kloroformera varandra - i ca 22 minuter! Därefter binder han dem och fortsätter kloroformera dem tills han slutligen stryper dem. Det är så vansinnigt tråkigt att man inte ens kan småskratta åt det klassiska stenhårda ljuset, instruktionsviskningar under tagning eller avsaknaden av logik.

Chelsea spelar kanske inte fullt lika duktigt som sin syster.
 
Filmkollektivet hade ju som ambition att göra en massa skitrullar som i sin tur skulle finansiera en
skräckfilmssatsning de verkligen ville göra, men vad fan har dessa filmer för målgrupp egentligen? Hur många kloroformfetischister finns det egentligen? Och när man kloroformerar någon mot dennes vilja är inte då poängen att man ska utnyttja offret på något vis? Här tycks istället själva kloroformeringsakten vara huvudnöjet. Detta betyder även att Mundaes topp inte ryker förrän i slutet av filmen - precis innan hon stryps. Ja jistanes...

BETYG: 1/7 Klockren etta denna gång. Finns inget att snacka om.

Notera sköna skuggor på väggen.

Fasansfullt när tjejerna tvingas kloroformera varandra...

...och sig själva.

"Här! Ta ett sniff på lite kloroform vetja."

Dags att avsluta den här kloroformsoppan.
 
Tyvärr blir det inget videoklipp denna gång. Ni kanske även undrar varför Misty Mundae är på affischen till denna film och det får ni svar på i nästa recension här på Udda Film.
 
*Filmkollektivet som gjort denna och många andra ultraamatörrullar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar