What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 7 september 2012

HAMMER (1972) USA, 91 minuter. Regi: Bruce D. Clark.It's Hammer time!

Givetvis är John Quade med som whitey-buse.

Boxaren BJ Hammer (Fred Williamson) är på dekis och jobbar i hamnen. När han lägger sig i ett bråk mellan en kollega och en buse får han sparken men hans färdigheter i slagsmål har inte gått obemärkt förbi och han får ett förslag om att börja boxas igen. Vad han inte vet är att han blivit en boxarmarionett för den organiserade brottsligheten och när sanningen börjar krypa fram kan det vara för sent att dra sig ur.

The Hammer i sexigt skydd.

Lite blaxploitation igen jive ass muthafuckas! Ett relativt säkert kort här på Udda Film och "Hammer" gör ingen besviken. Det är i ärlighetens namn inte superfunky och ultracool men ändå tillräckligt för att vara en underhållande rulle. Williamson är faktiskt lite mänskligare i sin roll som Hammer än de flesta blaxploitation-protagonister då han låter sig lockas in den falska undre världen mot bättre vetande. Hans ego smörjs av de ständiga knockout-vinsterna vilka han inte vill erkänna för sig själv är fixade. Å andra sidan gör denna mänsklighet vår hjälte relativt mesig jämfört med andra over the top-protagonister i den supercoola blaxploitation-världen. En som i vanlig ordning inte är mesig är Udda Film-favoriten William Smith i sin roll som ledande gangstern Brenner. Brutal, skoningslös och även en skvätt rasistisk, trots att han jobbar tillsammans med svarta. Han är den typiske och perfekte blaxploitation-antagonisten.

BETYG: 4/7 Inte den bästa blaxploitation-rullen men ändå klart underhållande med usla whiteys, biljakter, misshandel och lite gooood lovin' for the ladies.

Hammers idé om en romantisk dejt är en strippklubb och Hammer har alltid rätt.

Ja, även whitey-brudarna älskar Hammer.

Aaahhh...underbart elake William Smith.

Hammer har riiiktigt tajta brallor (och stora kalsonger).

Taskig igen.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar